Wpis z mikrobloga

@ajatollah_chomeini: Czytałem 17 lat temu w liceum, ale pamiętam, że przytłoczyła mnie atmosfera i spirala beznadziejności w jaką wkręcał się bohater próbujący sobie pomóc, a pogrążający się paradoksalnie w bagnie, w które wdepnął, a ściślej mówiąc został wdepniety, bo nawet nie za bardzo wiedział co i dlaczego się stało ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
listy moralne Seneki (mi lektura zmieniła całe życie, podniosła jego jakość), Camus „dżuma”(egzystencjalizm w najlepszym wydaniu), tako rzecze zaratustra Nietzschego. To przeczytaj, to jest naprawdę wartościowa literatura, te wyżej to tylko kserokopie

@roberto07:
kiedyś doszedłem do wniosku, że jednak dobrze jak sie czyta cokolwiek. Czy to Senekę czy Joe Alexa ;)
  • Odpowiedz
@LubieChleb:
Dopisz sobie do "Opowieści podręcznej" "Testamenty". Drugi tom napisany po latach i wg mnie (choć nie tylko mnie) znacznie lepszy.
"Zapiski oficera..." dają kupę radości przy czytaniu. Mam i co jakiś czas wracam. To książka na dzień czytania.
Generalnie ambitny zestaw z rozrywkowymi wtrętami. Powodzenia.
  • Odpowiedz
@Caban1908: C-----o - siedzę w Holandii i myślałem, że czytnik e-booków rozwiąże problem niedostępności fizycznych kopii książek, ale żadnej nie znalazłem w formie ebooka, więc olałem sprawę ( ͡° ʖ̯ ͡°) (albo mam dałna i nie umiem szukać ebooków nielegalnie)
  • Odpowiedz