Aktywne Wpisy
Gours +69
Sportowo to my znikamy. Jakiekolwiek perspektywy mamy de facto tylko w piłce nożnej. W zimowych już praktycznie po nas - w biathlonie po Sikorze nikogo nie ma, po Kowalczyk w biegach też, w skokach nasza elita ma prawie 40 lat i nikt nowy sensowny nie wchodzi xD
Te Igrzyska też pokazały, że w tych ciężkich sportach już nas nie ma. Pchanie kulą nie istnieje, Włodarczyk 40-letnia już kończy, Fajdek i Nowicki to samo. W tych wszystkich skokach wzwyż, trójskokach itd. nie istniejemy. W bieganiu to se mogą powalczyć w Mistrzostwach Europy xD
Jedynie więc w piłce możemy się jako tako trzymać, no i standardowo w siatkówce (ale to też dzięki temu zapewne, że ona prawie nikogo nie interesuje xD). W tenisie jest Świątek i to tyle dobrego co możemy zaoferować…
W
Te Igrzyska też pokazały, że w tych ciężkich sportach już nas nie ma. Pchanie kulą nie istnieje, Włodarczyk 40-letnia już kończy, Fajdek i Nowicki to samo. W tych wszystkich skokach wzwyż, trójskokach itd. nie istniejemy. W bieganiu to se mogą powalczyć w Mistrzostwach Europy xD
Jedynie więc w piłce możemy się jako tako trzymać, no i standardowo w siatkówce (ale to też dzięki temu zapewne, że ona prawie nikogo nie interesuje xD). W tenisie jest Świątek i to tyle dobrego co możemy zaoferować…
W
Atomus +190
#paryz2024 tego się nie spodziewałem xD
Oba tej samej rasy użytkowej.
Jedenemu udało się zdobyć uprawnia hodowlane drugiemu nie ¯\_(ツ)_/¯ Można zgadywać któremu :p
To taki ładny przykład czemu nie cierpię psich wystaw.
#psy #pies #bordercollie
@mikaliq: To kwestia braku treningu czy genetycznie już zanikły jakieś zdolności?
A bordeły nie mają drugiej organizacji?
Zresztą wg mnie nawet spoko niech będą sobie showki, ale niech się nie traktuję ich jako wzór rasy pracującej i niech się nie utrudnia hodowli psów pracujących/sportowych.
Btw te zdjęcia z bonitacji w Czechach, więc takie problemy nie tylko
No trochę dziwne z tym, że są tak samo ocenianie... u owczarków podobnie, chociaż nie spotkałam się z tym, żeby nie dostały pieczątki. Raczej po prostu słąbo sobie radzą na wystawach, ale przechodzą jeszcze...
Kiedyś kupię sobie kundelka - mixa bc/whippet i jakoś wyrzutów sumienia nie będę z tego powodu mieć xD
Osobiście nie jestem fanem wielu rzeczy w fci (a w ZKwP to już w ogóle podchodzę pod hejtera xD ) ale rozumiem skąd te rzeczy się biorą ;)
@mikaliq: Do pracy czy do agility jakiegoś? Oprócz zbyt czystego futra wygląda na takiego co by się nadawał na farmę.
Zresztą wstawiam proplastę rasy, którego pasterskie umiejętności były unikalne na jego czasy i dał wiele pasterskich czempionów. No ja tam takich świskich nóżek nie widzę ¯\_(ツ)_/¯