Ehhh, "ten uczuć", gdy patrzysz w służbowy telefon dopiero w poniedziałek rano, a tam kilka nieodebranych połączeń z niedzieli od znajomych operatorów kamer, reporterów, których szkoliłeś z TVN, którzy chcą zrobić wywiad o Twoim szkoleniu TOPR na Pilotów Dronów i puścić w wieczornych Faktach TVN ( ͡°ʖ̯͡°)
Opowiedz jaki to dron ze lecial w takim wietrze i czy on sobie sam koryguje wektor wiatru czy jednak trzeba sie z nim silowac zeby utrzymac pozycje w zawieszeniu.
dron doleciał z powrotem do miejsca startu? na jakiej zasadzie odbył się zrzut? TOPR zrzucił używając przycisku? czy na miejscu musieli jakoś odczepić materiały?
@IRONSKY_UAVTechnology: Panie, Pan mi lepiej powiedz dlaczego mój Phantom 4 RTK po podmiance baterii wraca na punkt z przerwy i czeka niewiadomo na co. Chyba żebym go zestrzelił z haclówy. Za to matrice 210 jest grzeczny i robi wszystko jak należy.
@IRONSKY_UAVTechnology: Mówili w TV, że po akcji dron nie wrócił tylko gdzieś wylądował i mieli go szukać. To prawda? Wiadomo jaki powód był, że dron nie wrócił? Jakieś problemy były czy specjalnie tak wymuszono lądowanie?
@maniok: Bo matrice zawsze jest mądrzejszy. Mój Matrice 200 zawsze szacuje misje ostrożnie. Rysuje poligon a ten wtedy "nie no byczku ja nie wiem czy dam rade. Ze 3 wymiany baterii po drodze bo pizga, a wogóle to wiatr wiec trzeba uwazać" i potem na jednym pakiecie robi wszystko. A Phantom RTK, ten sam poligon "JEDZIEMY KURŁAAA!! PA TERAZ! I MYK NA JEDNYM PAKIECIE!." I jak się wzbija w powietrze
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
--> https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/tatry-akcja-ratunkowa-topr-turysci-zlekcewazyli-niebezpieczne-warunki,1092880.html
--> Był też wykop https://www.wykop.pl/link/6469291/dron-dostarczyl-koce-pozniej-dotarli-toprowcy-szczesliwy-final-akcji/
--> Zapraszam do zapoznania się przy okazji z informacjami - Jak latać dronami w górach? Nasz artykuł po szkoleniu TOPR na Pilotów Dronów
https://ironsky.pl/jak-latac-dronem-w-gorach/
Obserwuj #dronyironsky
#pracbaza #praca #topr #gory #tatry #drony
Fot. M. Józefowicz / TOPR
źródło: comment_1643010687yq37mZevASW1IrGgW3Q1q1.jpg
Pobierzźródło: comment_1643012619G6Rfyb8EClEvzCmsZ9dYCg.jpg
Pobierz@IRONSKY_UAVTechnology:
dron doleciał z powrotem do miejsca startu?
na jakiej zasadzie odbył się zrzut? TOPR zrzucił używając przycisku? czy na miejscu musieli jakoś odczepić materiały?
Za to matrice 210 jest grzeczny i robi wszystko jak należy.
Mój Matrice 200 zawsze szacuje misje ostrożnie. Rysuje poligon a ten wtedy "nie no byczku ja nie wiem czy dam rade. Ze 3 wymiany baterii po drodze bo pizga, a wogóle to wiatr wiec trzeba uwazać" i potem na jednym pakiecie robi wszystko.
A Phantom RTK, ten sam poligon "JEDZIEMY KURŁAAA!! PA TERAZ! I MYK NA JEDNYM PAKIECIE!." I jak się wzbija w powietrze
Komentarz usunięty przez autora