Wpis z mikrobloga

Mirki pomozcie. Salon 4m szerokosc z 5m dlugosc. Chcialbym zamontowac projektor i ekran. Ekran musi byc podczepiony pod sufit bo na scianie sa ustroje akustyczne pod stereo hifi do tego kolumny 80cm od sciany wiec ekran musi byc przed albo pomiedzy nimi. Wysokosc sciany 2.6m. Warunki dla projektora to wyjscie audio cyfrowe tak aby dzwiek poszedl kablem do daca i w stereo, docelowo w ampli kd 5.1. Zrodlo tylko streaming netflix hbo. Jakie projektory rozwazac w cenie, nie wiem, 3k?
#projektor #kinodomowe
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@s---k: mam tv 47cali 4k w sypialni. Z pewnych wzgledow (glownie male dzieci) nie chcemy tv w salonie, tylko muzyka stereo i czasami film wieczorem jak juz kaszojady padną stad pomysl na projektor i ekran z sufitu. Do tego ida z aliexpres kotary zaciemniajace 99% ale to glownienpod akustyke, do ogladania tez sie nadadza. Nie zakladam ze to ideal, akceptuje jego wady :)
  • Odpowiedz
@Niekumaty_: na scianie mam 10-15cm absorbery 60x120cm akustyczne i bass trapy w rogach wiec.sciana odpada - dlatego musi byc to rzutnik dalekiego zasiegu na ekran podwieszany pod sufit
  • Odpowiedz