@Jamniki2 o panie, chwilę to zajęło, ale ogólnie to polecam klub miłośników pizzy na fb plus trochę filmików na yt i da się ogarnąć temat. Do tego kamień plus piekarnik z dobrym grzaniem to taki must have.
@franek13 jakie hyrdo polecasz? Tutaj lekko zmniejszyłem, do 60 i dużo lepiej mi się z ciastem pracowało niż przy 65 np.
@Zoltrix__ electroluxa jakiegoś, na blacie ma 300, najpierw góra dół z 40 min aż się kamień rozgrzeje a zaraz przed włożeniem pizzy zmieniam na opcje z grzałką żeby na pełnej piec. Termo myślę nie wskazane.
@franek13 @gorillaz : a po wyjęciu z lodówki ile godzin w temperaturze pokojowej? :) Zawsze trzymam 24h w lodówce i potem 6h poza nią. Muszę spróbować dłużej w lodówce to zostawić :) dzięki!
#gotujzwykopem #pizza
@Fachmann tak, granit
@franek13 jakie hyrdo polecasz? Tutaj lekko zmniejszyłem, do 60 i dużo lepiej mi się z ciastem pracowało niż przy 65 np.
@hipeq69 te kulki z 5h siedziały, generalnie 4-6h już spoko jest.