Aktywne Wpisy

brainac +3
#slubodpierwszegowejrzenia ten tag jest tak toksyczny, że wywala skalę. Może ci normalni są cicho. Każdy komentujący jest chyba dyplomowanym psychologiem, a nawet jasnowidzem. Żadnych braków, problemów, frustracji, kompleksów. Chodzące ideały.

- czy obecne ceny będą szły w górę czy planowany jest jakiś dodruk bądź update podstawy?
- czy faktycznie jakość kart sprawia że szybko się niszczą? Koszulki pomagają?
- jak wygląda sprawa z dodatkami? Wszystkie warto kupić?
#grybezpradu #terraformacjamarsa
- ceny wszystkiego idą w górę, więc IMHO z czasem ceny będą iść w górę ale Terraformacja to bardzo popularna gra, z tego co widzę cały czas dostępna w wielu sklepach. Swój egzemplarz kupiliśmy rok temu i wtedy daliśmy trochę ponad stówkę, więc niewiele mniej niż ceny obecnie. Dodruk to raczej planowany jest jak się skończy obecny nakład, a póki co nie słyszałem
- nie mam pojęcia jakie są stany magazynowe ale kojarzę że jeszcze w grudniu grę można było w okolicach 100 zł dostać a to super tanio jak na taki tytuł
- karty są standardowej jakości, nic na plus i nic na minusy. A koszulki zawsze pomagają
- preludium to taki must have raczej
Polecam zakoszulkować bo karty są słabej jakości, chyba że nie zamierzasz tego nigdy odsprzedać to wtedy nie trzeba.
Ogólnie gra fajna dla początkujących, ale po większej liczbie rozgrywek potrafi irytować niską interakcją i
Z dodatków to preludium wystarczy i plansze 2 warstwowe
@bizus12345: Niska interakcja? No nie zgodzę się kompletnie i powiem nawet, że przy pierwszych rozgrywkach może się tak wydawać. Ale jak gra się z osobami, które grać potrafią to jest prawdziwy wyścig i
Jestem nowa w planszowki ale mam taki 7 cudów świata i jeszcze dokupiłam sobie na urodziny "na skrzydłach" więc tak
W terraformacji:
-wszystko lata po pudełku, normalnie wrzucili wszystko luzem, jakbym otwierała grzybobranie syna (chociaz w grzybobraniu to jest troche perforacji na pionki i grzybki)
-karty dość cienkie ale ujdzie
-to o co się najbardziej martwie to planszy graczy
Te planszetki graczy to rzeczywiście porażka, od razu zakupiłem dodatkowe dwuwarstwowe.
1. Ceny na pewno troche w gore beda szly, ale to gra wciaz tania jak na to co oferuje
2. Karty marnej jakosci, ale koszulkowanie przeszkadza, bo ciezko je ulozyc w stos (a jest ich bardzo duzo). Gorszej jakosci sa jeszcze planszetki gracza, ale przez to gra jest taka tania
3. Polecam preludium, bo przyspiesza lekko rozgrywke jak nie chcesz za dlugo grac
@Wieczna_Konkubina kupujac w empiku nawet z
Porównałam ją do na skrzydłach (150zl) bo właśnie rozpakowałam i wszystko jest jakoś lepiej rozplanowane, ładne grafiki, a takie 7 cudów świata: pojedynek ma naprawdę pięknie wszystko poukładane a kosztowała 80 zł.
Myślę że terraformacja jest mocno wypromowana więc i tak się sprzeda. Pamiętam że od kilku
@lizakoo: nie no, nie przesadzaj, przecież koszt produkcji czegoś takiego to pewnie kilka PLN max. To akurat w Terraformacji też mnie denerwuje, bo myślałem, że to jest właśnie standard w grach planszowych, bo wszystko co do tej pory kupowałem to miało organizer, nawet dodatki do Wsiąść
Z takich