Wpis z mikrobloga

Czy statystycznie możemy być niemal pewni, że teleskop Webba dostrzeże życie, ale NASA nam o tym nie powie?

#jwst
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Goronco: Osobiście jestem zdania, że zostałaby opublikowana. Byłby to wszak całkiem nowy fundament tego co o sobie wiemy i jak siebie postrzegamy. Cząstka mnie chciałaby żeby taka informacja do nas dotarła, mam jednak świadomość, że lepiej stałoby się gdybyśmy nigdy się o niej nie dowiedzieli, bo nie wiemy czego się spodziewać. Moglibyśmy ich obserwować, czy raczej "coś" obserwować dla własnego bezpieczeństwa, nie mamy też pewności, że oni nie obserwują nas
  • Odpowiedz
@Goronco: Ludzie myślą, że news o odnalezieniu śladów istot żywych we wszechświecie zmieni coś w naszej codziennej rutynie.

Jeśli JWST coś znajdzie, będzie news na pierwsze strony gazet przez kilka tygodni, następnie przycichnie, i ludzie będą żyli dokładnie tak jak wcześniej żyli. Kościoły cośtam pokombinują i ustalą swoją wersję - a poza tym nic się nie zmieni.

Dopóki nie pojawi się statek obcych wiszący nad amerykańskim Białym Domem, ludzie generalnie
  • Odpowiedz