Aktywne Wpisy
PannaBezSpiny +236
źródło: temp_file615671172398574709
Pobierz
Petururururu +4
#kiszak
Nie wiem o co chodzi z tym typem. Jakiś koleś sobie gra, mówi coś z czym się nie zgadzacie. Potem wy to wklejacie tutaj i tłumaczycie że nie ma racji. Do końca nie wiem bo nawet nie ruszam takich rzeczy.
Za jakis czas bierzecie sobie następnego typa itd.
To chyba jakaś zbiorowa terapia na dowartościowanie się.
Nie wiem o co chodzi z tym typem. Jakiś koleś sobie gra, mówi coś z czym się nie zgadzacie. Potem wy to wklejacie tutaj i tłumaczycie że nie ma racji. Do końca nie wiem bo nawet nie ruszam takich rzeczy.
Za jakis czas bierzecie sobie następnego typa itd.
To chyba jakaś zbiorowa terapia na dowartościowanie się.

Data donacji - 08.01.2022
Rodzaj donacji - płytki krwi z osoczem
Miejsce donacji - RCKiK Katowice
Grupa krwi - A Rh+
Prywatny licznik - 18100 ml
Przyznane odznaczenia - ZHDK III
Wraz z noworoczną donacją przebiłem ścianę 18 litrów, pora złożyć wniosek o legitymacje drugiego i pierwszego stopnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tradycyjnie, jak to w Katowicach, płytki z osoczem (E5) widoczne są jako 520 ml w apce.
Btw. W Katowicach osoby chodzące na płytki nie dostają już Sodexo na 50 PLN. Dostaje się natomiast Merci 250 g.
#barylkakrwi #krwiodawstwo #rckik
Wpis został dodany za pomocą tego skryptu.
Dodaj wpis | Regulamin | Wzór wpisu | Strona akcji
źródło: comment_16418868226DSuZUjVi4pVsO1rHdTDNn.jpg
PobierzSkrypt do dodawania wpisów | Regulamin | Wzór wpisu | Strona akcji
Jakie wymagania na oddawanie płytek? Jak się się oddaje? Chce w czwartek pójść pierwszy raz i zastanawiam sie, jak to wygląda.
@gski: Podobno termin systemu e-krew jest na ten rok, ale kto tam wie jak idą prace ¯\_(ツ)_/¯
@CenturionWodka: Nigdy nie korzystałem z rabatów z apki
@MrPickles: W Kato płytki oddaje się tylko w RCKIK, z tego co wiem. Standardowo trzeba mieć wynik przynajmniej 200 tys. płytek w jakiejś objętości, chyba każdy RCKIK oznacza to tak samo. W Katowicach należy przy próbkach poinformować, że chcesz spróbować oddać płytki, muszą pobrać próbkę krwi i wykonać pełną morfologię.
@nieinoinotylko: a w Warszawie jak w lesie, oddaje od kilku lat i nic więcej, ponad to co muszą dać, nigdy nie dostałem
@nieinoinotylko ciekawe, czy moje żyły są do tego odpowiednie (✌ ゚ ∀ ゚)☞ choć oddawałem krew i z jednej i drugiej ręki, więc liczę że nie będzie problemu. Jakąś książkę ze sobą miałeś na ten czas?