Wpis z mikrobloga

• 25
78 975 - 650 = 78 325
Data donacji - 08.01.2022
Rodzaj donacji - płytki krwi z osoczem
Miejsce donacji - RCKiK Katowice
Grupa krwi - A Rh+
Prywatny licznik - 18100 ml
Przyznane odznaczenia - ZHDK III

Wraz z noworoczną donacją przebiłem ścianę 18 litrów, pora złożyć wniosek o legitymacje drugiego i pierwszego stopnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tradycyjnie, jak to w Katowicach, płytki z osoczem (E5) widoczne są jako 520 ml w apce.

Btw. W Katowicach osoby chodzące na płytki nie dostają już Sodexo na 50 PLN. Dostaje się natomiast Merci 250 g.

#barylkakrwi #krwiodawstwo #rckik

Wpis został dodany za pomocą tego skryptu.
Dodaj wpis | Regulamin | Wzór wpisu | Strona akcji
nieinoinotylko - 78 975 - 650 = 78 325
Data donacji - 08.01.2022
Rodzaj donacji - pły...

źródło: comment_16418868226DSuZUjVi4pVsO1rHdTDNn.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CenturionWodka: irytują mnie te podziały rckik.... typowo polskie każdy sobie, zero centralnego rejestru.. nie wiem jaki problem skoro dane są zapewne identyczne wszędzie a to by bardzo ułatwiło oddawania w całej Polsce...
  • Odpowiedz
@gski: Bliscy Krewni, tak jak Cebulon powiedział :)
@CenturionWodka: Nigdy nie korzystałem z rabatów z apki

@MrPickles: W Kato płytki oddaje się tylko w RCKIK, z tego co wiem. Standardowo trzeba mieć wynik przynajmniej 200 tys. płytek w jakiejś objętości, chyba każdy RCKIK oznacza to tak samo. W Katowicach należy przy próbkach poinformować, że chcesz spróbować oddać płytki, muszą pobrać próbkę krwi i wykonać pełną morfologię.
  • Odpowiedz
@Salido this ain't my first rodeo ( ͡º ͜ʖ͡º)

@nieinoinotylko ciekawe, czy moje żyły są do tego odpowiednie ( ) choć oddawałem krew i z jednej i drugiej ręki, więc liczę że nie będzie problemu. Jakąś książkę ze sobą miałeś na ten czas?
  • Odpowiedz
@MrPickles: 99% dostaje sztywności karku przez patrzenie w telefon. Widziałem osoby z małymi książkami, dla mnie jest to bardzo niewygodne, korzystać z książki jedną ręką ;d ale e-book, smartfon, puszczenie sobie podcastu bardzo dobrze u mnie działają. Czas całkiem szybko leci. Jak trafisz dobry fotel, na przeciwko telewizora, to i MTV idzie pooglądać
  • Odpowiedz