Wpis z mikrobloga

Mirki, chyba chciałbym upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Chciałbym podszkolić się w SEO, a jak wiadomo najlepiej na żywym organizmie, ale do brzegu.
Przez ostatecznie 3 lata prowadziłem Food Trucka z azjatyckim żarciem + restauracje o tym samym profilu. Niestety warunki polskiego wału średnio pozwalały cieszyć się biznesem więc padła decyzja o zamknięciu. Bylem głównym kucharzem i marketingowcem, jeśli można to tak nazwać ( ͡° ͜ʖ ͡°). Tu pojawia się pytanie

Czy wykop chciałby stronę/bloga z azjatyckimi przepisami? Znam sporo fajnych przepisów, których nie znajdziecie w necie, a jeśli znajdziecie to podpowiem wam, jak je ulepszyć. Na pewno nie jestem tak doświadczony jak Umami, ale oceny mówiły, że kuchnia stała na wysokim poziomie

Cóż, jak nie będziecie chcieli to chyba stworze coś sam dla siebie, szkoda żeby niektóre przepisy uleciały z pamięci, jeśli jednak ochota by była to możecie napisać w czym byście chcieli się podszkolić.


#gotujzwykopem #kuchnia #kociochpyta #pytanie #gotowanie #azja
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RwandyjskiFront: Nie lepiej będzie jak po prostu to ugotujesz, wkleisz zdjęcie i napiszesz na tagu? Zainteresowanie samo się znajdzie a na stronę mało kto wchodzi bo tego jest od groma, ludzie wolą szybkie filmiki na YT.
  • Odpowiedz
@RwandyjskiFront: Jeśli chcesz się pobawić SEO to i tak musisz robić to wielokierunkowo, pozakładać profil na IG, jakieś fanpage i w innych social media żeby w jakiś sposób kierować do domeny z blogiem.
Wykop może być tylko jednym z wielu źródeł linków i odwiedzin.

Na pewno nie zaszkodzi Ci budowanie nowej własnej marki, tym bardziej gdybyś w przyszłości chciał znów otworzyć coś własnego.

Na pewno szkoda, że brakuje w polskim Internecie mniej
  • Odpowiedz
@paramyksowiroza: Jasne, robiłem to mając restauracje. Po uczestnictwie w kilku szkoleniach, mam świeży pogląd na tę sytuację i widzę ogrom swoich błędów, które popełniałem, tym bardziej, że być może chciałbym wskoczyć zawodowo w ten kierunek, oczywiście od najniższego szczebla. Jeśli chodzi konkretnie o kuchnie to masz rację i jeśli o mnie chodzi ja też największa wiedzę posiadam w kategorii zupy + kuchnia japońska. Jest to spowodowane trochę stereotypem, że Polak
  • Odpowiedz
@Xuzoun: i tak i nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wolę wywary z kaczki czy gęsi no są bardziej esencjonalne, a to nadal drób. Mięcho z takiego wywaru obieram i mieszkam z sosem hoisin i dopiero zaczynam smażyć. Można też to zrobić z kurczakiem jeśli wolisz delikatniejsze smaki. Protip to sos sojowy ciemny i jasny. Jako topik polecam smażony na głębokim oleju makaron chow mein. Czy mądre
  • Odpowiedz