Wpis z mikrobloga

#chwalesie #tworczoscwlasna #rap #muzyka

Tak jak początkowo obstawiałem, raczej nie stanę się stałym bywalcem Wykopu. Oh well... Dla kontekstu: rapuję w wolnym czasie. Bez bluzgów, o emocjach, zaburzeniach... Traktuję to jako terapię. Pracuję aktualnie nad albumem i swoim tempem wypuszczam utwory, które z czasem się na nim znajdą. Elektryczne Owce, w oczywisty sposób nawiązujący do klasyka science-fiction, to najnowszy z nich. Traktuję go jako zwieńczenie pewnego okresu w moim życiu, w którym zamiast mnie samego czułem wewnętrzną pustkę. Okładkę robiłem ja. Myślę, że warto o tym wspomnieć, bo uważam, że fajnie wyszła.
Harmala - #chwalesie #tworczoscwlasna #rap #muzyka

Tak jak początkowo obstawiałem,...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Harmala: sprawdziłem i nawet spoko brzmieniowo, w tekst się nie wsłuchiwałem więc nie będę oceniał. Nie wiem czy kojarzysz i czy to była jakaś inspiracja ale przypominasz mi trochę rapera o ksywie Sadistik
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: Dzięki! Z Sadistikiem to jest złożona kwestia. Prosta odpowiedź: tak, na pewno jest dla mnie inspiracją, jednocześnie takie skojarzenie, jak dalekie by nie było, to dla mnie niemały komplement. Odpowiedź złożona: nie śledziłem go od początku jego kariery. Wydaje mi się, że unikam inspiracji, na tyle na ile to możliwe, choć wiadomo - całkiem odciąć się nie da. Poznałem jego twórczość dopiero, gdy miałem za sobą napisane jakieś 20-30
  • Odpowiedz
@Harmala:

Wydaje mi się, że unikam inspiracji, na tyle na ile to możliwe, choć wiadomo - całkiem odciąć się nie da.

nie unikaj, inspirowanie się czymś to nic złego, muzyka to kolarz inspiracji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz