Wpis z mikrobloga

Kuce coś wam wytłumaczę. Jak się najpierw:
- popiera brak walki z nacjonalizacja mediów (poklask dla wstrzymania się od głosu konfy),
- popiera wyroki pozwalające odmawiać świadczenia usług, bo gej,
- wyśmiewa ludzi, którzy protestują w obronie wolnych mediów,
- jest się zwolennikiem paroweczkowej wizji gospodarki,

To nie dziwcie się później, ze na wykopie ludzie będą sobie z was robić podś#!$%@?.

Na przyszłość proponuje być konsekwentnym i jak się jest zamordysta to polecam zacisnąć żeby i powiedzieć „No dobra prywatna firma może sobie cenzurować kogo chce”, bo inaczej wychodzicie na hipokrytów.

#konfederacja #bekazkuca #polityka #neuropa #4konserwy
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qluch: i tym się różnimy, ty jako konfederata i ja jako liberał. Bo gdy wy klaskaliście uszami za lexTVN, repolonizacją mediów i cenzurze (LGBT, szerokopojętego "lewactwa"), tak ja opowiadam się po stronie konfederacji ws. zamknięcia profilu na FB, mimo, ze kompletnie się z wysrywami tam postowanymi nie zgadzam. Jednak wolność słowa (oraz co ważniejsze wolność po słowie) uważam za rzecz nadrzędną i nie zamierzam wciskać swoich przekonań (w przeciwieństwie do
  • Odpowiedz
  • 0
@rzuf22 Bez przesady - i w elektoracie konfy znajdziesz ludzi sprzeciwiających się lexTVN, i u tych drugich znajdziesz pełno wypowiedzi przyklaskujących decyzji FB. Dyskutując z anonimową masą szufladkujemy niestety całe grupy ludzi.

Zasadnicza różnica tkwi jednak w tym, że sami członkowie partii Konfederacja znowu zaorali się własnymi wpisami i choć nad problemem social mediów trzeba się pochylić, to ubaw z dzisiejszych fikołków mam nieziemski ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Popieram jednak kasowanie fakenewsów i kłamstw, jednak dotyczy to pojedynczych postów. Represja nie bezmyślna prewencja.

@rzuf22: Każdy wrzucony fejk zanim zostanie usunięty to zostanie przeczytany przez wiele osób. Jeśli jakiś profil wrzuca fejki systematycznie i świadomie manipuluje swoimi odbiorcami to może jednak należy go usunąć? Poza tym pewnie jest taki zapis w regulaminie?
  • Odpowiedz
Każdy wrzucony fejk zanim zostanie usunięty to zostanie przeczytany przez wiele osób.

@lort: I co w związku z tym?

Jeśli jakiś profil wrzuca fejki systematycznie i świadomie manipuluje swoimi odbiorcami to może jednak należy go
  • Odpowiedz
Jeśli ludzie dalej będą wierzyć to tylko i wyłącznie ich problem i ich upośledzenia umysłowego.

@rzuf22: Nie do końca. Wiara ludzi w fejki o szczepieniach to nie jest tylko problem wierzących w te fejki a to z prostej przyczyny, że szczepienia nie są skuteczne w 100% oraz są ludzie, którzy szczepić się nie mogą.
Podobnie z jakimiś dziwnymi Qanonami. Raz, że często są to pomówienia a dwa - mogą doprowadzić
  • Odpowiedz
Wiara ludzi w fejki o szczepieniach to nie jest tylko problem wierzących w te fejki

@lort: no ok, masz rację. Ale takie usuwanie jedynie utwierdzi ich w przekonaniu o globalnym spisku. Jeśli ktoś będzie wierzył w fejki pomimo jawnej informacji, że jest to kłamstwo, a źródło nie jest wiarygodne, to i tak nic z tym nie zrobisz. Dla nich nie ma ratunku, efekt potwierdzenia zadziała w każdym wypadku. Jedyne co można zrobić to próbować edukować. Usuwanie takich profili jak FB, to tylko woda na młyn na tego typu naginaczy.

Raz, że często są to pomówienia a dwa - mogą doprowadzić do
  • Odpowiedz
Usuwanie takich profili jak FB, to tylko woda na młyn na tego typu naginaczy.

@rzuf22: Na pewno tu masz rację, ale wydaje mi się, że nie wiadomo dokładnie co lepsze. Usuwanie kolejnych fejkowych postów albo oznaczanie ich jako fejk też ten młyn napędza. A gdyby usuwanie było odpowiednio wczesne to informacje by się po prostu nie rozprzestrzeniły. Kilkadziesiąt lat temu we Wrocławiu zorganizowano masową akcję przeciw ospie prawdziwej i nie
  • Odpowiedz
A wolność słowa i tak musi mieć granice

@lort: Oczywiście, o tym również pisałem, jednak granice są cienkie i bardzo łatwo je przekroczyć.

wydaje mi się, że nie wiadomo dokładnie co lepsze

@lort: Też tego nie wiem. Dlatego w takich trudnych sprawach, gdzie jedno i drugie ma plusy i minusy, które równie dobrze mogą się zsumować do 0, posiłkuję się innymi przekonaniami, w tym wypadku jest to wolność
  • Odpowiedz