Wpis z mikrobloga

Jaki polecacie do domu system alarmowy? Myślałem o czymś nie opartym na Homeassistant czy ogólnie systemie smart dom, ale nadającego się jakoś do integracji w HomeAssistant (choć nie jest to wymów). Na razie mam kable 2x1mm2 pociągnięte do czujników na podczerwień. Coś jeszcze?

#homeassistant #domoticz #smarthome #budujzwykopem #remontujzwykopem
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@raFFcio 2x1 ? Trochę nie kumam, dwie żyły na zasilenie, a czym puścisz sygnały? Mam satela i o ile na działanie nie narzekam, można samemu ogarnąć programowanie, to ostatnio padł mi manipulator, ktory rzadko używałem. W necie znalazłem że mawadę fabryczną.... Jeszcze się nie bawiłem w homeassitant ale chyba obsługuje też taki system.
  • Odpowiedz
@raFFcio: A ja polecam przejść na Zigbee
Czujniku ruchu na korytarzu, garażu.. , Czujniki na drzwiach wejściowych, balkon, okna ...
Całkowita automatyka alarmu, opuszczam dom system się uzbraja, zbliżam się do domu system alarmowy zostaje wyłączony.
Dodatkowo w HA można ustawić automatykę która sprawdzi np. czy po wyłączeniu wszystkich świateł któreś drzwi lub okna nie zostały zamknięte - jeśli są otwarte np. dostaniesz powiadomienie głosowe na telefon.
WykoZakop - @raFFcio: A ja polecam przejść na Zigbee
Czujniku ruchu na korytarzu, ga...

źródło: comment_1641460098kQAsynAa3pHFDW2MUJNs2s.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@raFFcio: Ja mam na domoticzu wszystkie czujki ruchu oraz skrypty do alarmu 4 strefowego. Działa to całkiem dobrze :)
  • Odpowiedz