Aktywne Wpisy
XdekHckr +37
Nie polecam mbanku @mBank
Przy otwarciu konta zostałem po kilku transakcjach wezwany do placówki, powiedzieli na infolinii, że konto moge odblokować... No dobra poszedłem tam, potwierdzili moją tożsamość, wypełniłem druczek o tym, że znam odpowiedzialność w zakresie inwestycji i ryzyko oraz o tym, że nikt mi nie kazał założyć konta. parę dni później znowu to samo, zablokowane całe konto (kartę musiałem odblokowywać osobno z jakiegoś powodu). Znowu wypełniłem ten sam druczek i
Przy otwarciu konta zostałem po kilku transakcjach wezwany do placówki, powiedzieli na infolinii, że konto moge odblokować... No dobra poszedłem tam, potwierdzili moją tożsamość, wypełniłem druczek o tym, że znam odpowiedzialność w zakresie inwestycji i ryzyko oraz o tym, że nikt mi nie kazał założyć konta. parę dni później znowu to samo, zablokowane całe konto (kartę musiałem odblokowywać osobno z jakiegoś powodu). Znowu wypełniłem ten sam druczek i
źródło: PXL_20250702_101443823~3
Pobierz
pearl_jamik +3

chociaż drugi obok suchy już jak pieprz..
a oba otulone czym się da, za zaworkami - bo instalacja spawana niestety stal, jest dodatkowy trójnik z korkiem oraz na końcu grzejnika na ostatnim żeberku..
niestety w pokoju tylko panele :-( dzisiaj jak patrze leciutko zalane nic się nie stało bo mało, ale lepiej uważać..
jest kilka opcji
- spuszczać wodę z pierterka to ostateczność
- próba dokręcenia zaworków nic nie daje
- próba żeby zleciało nic nie daje bo po kilku godzinach mam dość.. podkładania jakiś patelni (grzejnik jest dość nisko)
- ZALAĆ płynem do spryskiwaczy zimowych ? :-) a co jak pęknie i tak i płyn zaleje..
- dokręcić rurkę do łazienki obok.. jak zamarźnie to nie się nie stanie.. teoretycznie..
- puszukać jaką mega miskę :-)
- odkręcić grzejnik i męczyć sie ze śrubunkami i ustawianiem niefajne..
Niestety nie da się dać od razu innych zaworów, bo mało miejsca i innych nie znajdę.. a wymieniać na takie same to trochę bez sensu..
leci niestety bardzo mało do grzejnika ale wystarczy aby go rozsadziło jak przyjdzie mróź, zabawa z farelką rok temu nie dała efektów bo przemarzł chyba od ściany (może kiedyś źle przybetonowali..)
na co stawiacie? ściaganie grzejnika to ostateczność bo do starych pospawanych rur i tak nie ma lepszych juz zaworków..żeby jakoś wyglądały po zimie
grzejnik jest tylko żeby pokój jakoś wyglądał bo błazeria taka już zostałą i te sprawy..
#ogrzewanie #hydraulika #budownictwo #piec
ale to nie rozwiązuje problemu ewentualnego wycieku na paneliki
nie lepiej dać rurkę do łazienki :-) i miskę pod spód..
Opatulenie spowoduje że praktycznie nie będzie grzał pokoju.
w tym roku dałem trójnik za zaworem i korek odkręcany z tyłu..
by działało jak w drugim obok takim samym jakby zaworki trzymały na całości.. a są nowe,