Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +622
W takim kraju zyjemy xD Mlodzi doslownie mowia wprost jakie maja problemy, a boomerzy im mowia, ze wcale takich nie maja I wypisuja przy tym litanie o tym, ze kiedys to bylo tera to nie jest. Sam jestem inzynierem lvl28, zarabiam 4800 do reki w biurze. Umowe o prace na rok dostalem po 9 miesiacach okresu probnego na umowe zlecenie, w niemieckim korpo xD Nie wiem co mam robic innego, zeby zaczac
źródło: chrome_screenshot_29 Oct 2025 12_52_44 CET
Pobierz
tojapaweu +96
Lista samochodów, którymi jedzie Janusz - niedzielny kierowca albo dziadek z refleksem slow-motion.
Ja zacznę:
#motoryzacja #samochody
Ja zacznę:
#motoryzacja #samochody
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#koronawirus #covid19 #szczepienia
@dodd: Kiedy to zmienili? Dalej tak jest, z tego, co się ostatnio orientowałem. Pisałem o tym tutaj: https://www.wykop.pl/link/6435311/comment/100319039/#comment-100319039
https://fullfact.org/health/coronavirus-death-count-data/
Komentarz usunięty przez moderatora
@dodd: zmienili? Jeśli masz jakiś link z info o tej zmianie to chętnie bym zobaczył (serio, bez uszczypliwości).
Tutaj wciąż jako główną statystykę widać
Jako update źródła, zobacz mój powyższy komentarz. Też nie widziałem aby to zmieniono choć tam jest też druga statystyka - tych mają Covid-19 na akcie zgonu.
Ciekawe, że takich jest więcej niż tych co mieli w przeciągu 28 dni pozytywny wynik testu. Jak to rozumieć? ( ಠ_ಠ)
@CichyBob: Ale co się dziwić, jak za covidowca mają więcej płacone? A że przyszedł z innego powodu - mało ważne. A później wielkie pier... że przez tych co się nie szczepią w szpitalach nie ma miejsca, bo sami covidowcy. Jedna wielka mafia i tyle. Pandemii nie będzie końca, bo za dużo firm i ludzi weszło w ten biznes.
@dodd: a widzicie, ten link odpowiada na moje zdziwienie (jak to rozumieć) z poprzedniego komentarza i jednocześnie pokazuje, że właśnie niewiele zmienili.
Nadal liczą zgon jako kowidowy, niezależnie od tego co się faktycznie spowodowało śmierć, jeśli wynik testu na kowid był pozytywny.
Jedyna zmiana to taka, że teraz publikują info z rozbiciem