Wpis z mikrobloga

W Kanadzie wychodzi jedno z największych oszustw "pandemii" koronawirusa - osoby hospitalizowane nawet po wypadku samochodowym, ale z pozytywnym testem na covid, wliczano do "hospitalizowanych z powodu koronawirusa" i nakręcano panikę - https://toronto.ctvnews.ca/ontario-mayor-calls-for-overhaul-of-misleading-covid-19-hospitalization-data-1.5722699
#koronawirus #covid19 #szczepienia
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Miler111111: Podobnie było w UK, z czasem to zmienili.

@dodd: zmienili? Jeśli masz jakiś link z info o tej zmianie to chętnie bym zobaczył (serio, bez uszczypliwości).

Tutaj wciąż jako główną statystykę widać

Number of people who died within 28 days of their first
  • Odpowiedz
  • 0
@Drmscape2:

Kiedy to zmienili? Dalej tak jest, z tego, co się ostatnio orientowałem.

Jako update źródła, zobacz mój powyższy komentarz. Też nie widziałem aby to zmieniono choć tam jest też druga statystyka - tych mają Covid-19 na akcie zgonu.
Ciekawe, że takich jest więcej niż tych co mieli w przeciągu 28 dni pozytywny wynik testu. Jak to rozumieć? ( _)
  • Odpowiedz
przecież w Polsce jest to samo

@CichyBob: Ale co się dziwić, jak za covidowca mają więcej płacone? A że przyszedł z innego powodu - mało ważne. A później wielkie pier... że przez tych co się nie szczepią w szpitalach nie ma miejsca, bo sami covidowcy. Jedna wielka mafia i tyle. Pandemii nie będzie końca, bo za dużo firm i ludzi weszło w ten biznes.
  • Odpowiedz
  • 0
@Drmscape2: No jakoś w wakacje 2020. Teraz mi trudno znaleść dobre info na ten temat. Takie coś znalazłem:

https://fullfact.org/health/coronavirus-death-count-data/

@dodd: a widzicie, ten link odpowiada na moje zdziwienie (jak to rozumieć) z poprzedniego komentarza i jednocześnie pokazuje, że właśnie niewiele zmienili.
Nadal liczą zgon jako kowidowy, niezależnie od tego co się faktycznie spowodowało śmierć, jeśli wynik testu na kowid był pozytywny.
Jedyna zmiana to taka, że teraz publikują info z rozbiciem
  • Odpowiedz