Aktywne Wpisy

Moseva +37
Podkochiwaliście się kiedyś w kimś przez dłuższy czas i nigdy mu o tym nie powiedzieliście ani nie daliście żadnego znaka? Przyznajcie się kto miał zryty łeb w szkole

Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
PiS chwalił się wzrostem PKB bo rosła konsumpcja wewnętrzną za pożyczone pieniądze ale inwestycje zagraniczne które dostarczały faktyczny kapitał spadały z roku na rok.
Do tego doszła jeszcze pandemia podczas której wszyscy na świecie dolewali benzyny do ognia, to my też musieliśmy. Dalej tak jak piszesz NBP nie
@pd1010:
O właśnie. Dowodów nie mamy, ale mam dokładnie te same spostrzeżenia.
Ze złotego MFW może zrobić śmiecia większego niż z liry. Już tłumaczę dlaczego. Poziom "dodruku" agregatu M1 obecnie za ostatnie 5
@LaurenceFass: Lira ma do spłaty sporo obligacji w dolarze amerykanskim w 2022 roku. Erdogan zbił kurs liry dajac gwarancje depozytow w lirze. Ja bym nie inwestował w coś co jest przeciwko kapitałowi globalnemu. Jednak upadek odwlekli w czasie. Obnizajac stopy procentowe
Jesli ktos z was ma oszczednosci w PLN, niech po 4 stycznia laduje sie w dolary, franki, euro i juany.
Ja mam wyjeb%ne bo i
Inflacja będzie na całym świecie, ale tak jak jakiś ekonomista to trafnie przyrównał: z inflacją jest jak z masłem które smarujemy na chlebie. W jednych miejscach jest cienka warstwa, a w innych gruba.
Moim zdaniem następnym czarnym łabędziem nie wiem czy globalnie, a z pewnością lokalnie będzie problem inflacji oraz niepokojów społecznych z
Komentarz usunięty przez autora
Bardzo ciekawa analiza.
Odnośnie rynku nieruchomości w Polsce to uważam, że jak zwykle straci na tym przeciętny Polak.
Na rynku nieruchomości już widać wyhamowanie, rozmawiałem z kilkoma deweloperami w Warszawie, i każdy z nich już jest skłonny negocjować cenę nieruchomości, o czym do niedawna nie było w ogóle
@pd1010: obligacje są trzeciorzędne, najwyżej ekstra zadłużenie wypchną za budżet, tak jak robią to teraz.
Tutaj chodzi o inflację na cenach żywności i usług, który najmocniej dotyka najgorzej zarabiających i bezrobotnych, czyli główny pisowski elektorat. Inflacja jest już tak duża, że zje większość, jak nie całą obniżkę podatków dla tej grupy z polskiego