Wpis z mikrobloga

Ile się człowiek o świecie dowiedział w święta, to głowa mała.

Ogólnie winni są wszyscy. Na początku Tusk, bo jak cokolwiek źle to Tusk to już dawno zepsuł i teraz mamy efekty. Dalej to już "ta dzisiejsza młodzież". Ale że młodzież ma za mało z gospodarką wspólnego, to i ja 30 letni facet zostałem podciągnięty do obecnej młodzieży.

Prywaciarze, bo jakże by inaczej. Sam jestem prywaciarzem, było mi bardzo miło, że odpowiadam za #!$%@?ę w tym kraju. A po prawdzie to płacę jakieś horrendalne podatki, żebyście nie pozdychali z głodu.

No i oczywiście żydzi, lewactwo etc.

A to zasługa tylko i wyłącznie tvpis.

Moja babka to w ogóle idealny przykład jak łatwo omamić. Dostała dodatek do emerytury, dostała dodatkową emeryturę gratis, ogląda całymi dniami tvp i ona wręcz KOCHA prezesa. Jakbym jej powiedział, że głosuję inaczej to by mi widelec w czoło wbiła. Jest tylko jedna opcja i koniec kropka.

Zero skojarzeń, że musiałem jej węgiel na opał kupić, bo nie starczyło jej pieniędzy. Zero skojarzeń, że dostała może łącznie 10% więcej, a wydaje 20.

Że w ogóle muszę ją dotować, aby mogła żyć. Ale TVP jej powiedziało, że gdyby PO rządziło, to by umarła z głodu. A winnym jestem ja prywaciarz, który okrada naród.

No naprawdę, #!$%@?łbym za drzwi, ale rodzina i nie będę taką szują jaką ze mnie zrobiła w jej oczach ta propagandówka.

Niemniej #!$%@?łbym ją prądem, bo nie da się tego słuchać i to jest tak przykre, że autentycznie chce się #!$%@?ć z tego kraju. Bo my sobie nawet nie zdajemy chyba sprawy jak mocno mącą w głowach tym ludziom.

#bekazpisu #tvpis #oswiadczenie #zalesie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@onpanopticon ja to bym dużo dała żeby chociaż w rodzinie móc kogoś nawrócić. Teoretycznie jako wnuk masz największe szanse, żeby coś wytłumaczyć albo przypadkiem usunąć TVP z listy kanałów. Jak będziemy w ciszy słuchać takich bzdur to przecież nic się nie zmieni. Niestety/na szczęście u mnie w rodzinie nie ma kogo przekonywać, bo wszyscy widzą jak jest.
  • Odpowiedz
@MoccaC: Niee, to jest zbyt daleko posunięte i ta bańka jest zbyt silna, abym mógł cokolwiek zrobić. Gdyby wyłączył jej te kanały to by połączyła jednak kropki, że przyjechałem, nie ma tvp, to ja, prywaciarz, mieli rację.

Stąd mam to w dupie. Niech sobie umrze w jakimś swoim przeświadczeniu, nie mam ochoty walczyć z własną rodziną. Powtórzę, to przyniosłoby odwrotny skutek od zamierzonego i tylko utwierdzało te osoby w przekonaniu,
  • Odpowiedz
@onpanopticon: TVP to jest profesjonalne pranie mózgu, nawet nie propaganda. Nie wiem, czy to jest do odkręcenia, trzeba by specjalistów od wyrywania z sekt. Ważne jest w każdym razie, by nie tracić z ofiarą kontaktu.
  • Odpowiedz