Wpis z mikrobloga

@mentari: Weź sobie jakąś recenzję obejrzyj albo przeczytaj a nie tu pytasz. To mega złożona i wielowymiarowa gra, na pewno nie taka którą da się określić w kilku słowach.
  • Odpowiedz
@mentari: Jest sens pytać ale akurat twoje pytanie nie za bardzo wiem co ma na celu? Liczysz ze ktoś ci tu recenzję na kilka akapitów będzie pisał? Tego naprawdę mnóstwo w sieci i to jakościowych materiałów bo to popularna i doceniana gra.
  • Odpowiedz
@mentari: dobrze mówią, gra bardzo nietypowa, szczególnie jeśli chodzi o rpgowe mechaniki - obejrzyj jakąś porządna recenzje i sam zdecyduj btw. jest chyba teraz na epic games jakoś za 23 zł czy coś takiego
  • Odpowiedz
@mentari: No w tym przypadku zdecydowanie tak - z „gugla” uzyskasz zdecydowanie lepsze i bardziej kompletne na twoje pytanie. Wiec nie wiem czemu się burzysz? Pytasz a ja ci wskazuje gdzie uzyskać najlepszą odpowiedź. Polecam np recenzję Quaza na YT.
  • Odpowiedz
@enzojabol: zawsze cały internet będzie lepszym miejscem niż jego wycinek, więc takie wasze p---------e można wklejać pod każdym postem na każdy temat traktujący o czymś innym niż wypok sam w sobie ¯\_(ツ)_/¯

pytam o opinię dotyczącą ceny, o podobne gry na mikroBLOGU; zastanawia mnie po co w ogóle marnujesz czas na pisanie takich dobrych rad?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mentari: wow, społeczność tagu #ps5 taka przyjazna... xD

Anyway, DE to rpg, który swoją konstrukcją przypomina grę przygodową. Klimat dosyć mroczny, ale jest sporo wątków komediowych. To taka interaktywna książka w której główny bohater to degenerat. Przygotuj się na dużo czytania, bo to główna atrakcja tej gry. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mentari: Planescape Torment jest np. podobny z dużą ilością tekstu, ale generalnie Disco to bardzo unikalna gra przede wszystkim przez brak walk. Bliżej jej przez to do przygodówek point & click.
Moim zdaniem warto zagrać jeśli chcesz poszerzać swoje growe horyzonty (no i stworzony świat oraz główne śledztwo są ciekawe), ale jeśli nie jesteś przyzwyczajony do długich opisów czy dialogów to gra bardzo skutecznie może nimi cię zdusić i odebrać
  • Odpowiedz