Wpis z mikrobloga

• 0
jaka byłaby różnica między niebieską pigułą, a żadną w pierwszym matrixie?( ͡ ͜ʖ ͡)
#matrix #filmy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 3
@Xj04612
@discombobulate
@morgiel jestem świeżo po seansie w ramach powtórki i właśnie Morfeusz powiedział, że jak weźmie niebieską to obudzi się w swoim łóżku i będzie musiał w coś uwierzyć czyli rozumiem, że wkręcić sobie, że to był np . sen i w to uwierzyć
tak jak było chwilę wcześniej po przesłuchaniu z agentami - pamiętał co się stało, ale z racji tego, że obudził się w swoim łóżku
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@morgiel no tak, właśnie dlatego pytam o różnicę, bo niebieska pigula nie kasuje pamięci i wychodzi na to, że jedyna różnica jest taka, że bez niej musiałby sam wrócić do chaty i sam zasnąć xd
  • Odpowiedz
@Lefty: tam nie było że będzie musiał w coś uwierzyć tylko że uwierzy w co tylko zechce(na przykład może uwierzyć w biblie koran, kapitał Marksa Mein kampf cokolwiek) ale nie musi, i nie wie nic o matrixie ja to tak rozumiem
morgiel - @Lefty: tam nie było że będzie musiał w coś uwierzyć tylko że uwierzy w co ...
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@morgiel no źle napisałem sorki, ale w tym przypadku dla mnie będzie musiał w coś uwierzyć = uwierzysz w co zechcesz i chodzi o to, że będzie musiał uwierzyć w jakiekolwiek wytłumaczenie tego co się do tej pory stało niezależnie czy sobie wmówi, że to sen czy że to może jakiś trip czy może oszalal czy cokolwiek, ale po prostu jego mózg będzie musiał pogodzić to wspomnienie z dalszym życiem które
  • Odpowiedz
@Lefty: może masz racje ale to i tak bez znaczenia, wcześniej w filmie z tego co pamiętam Smith go przesłuchiwał i obudził się w łóżku myśląc że to sen, pewnie tak samo by to sie skończyło(a po dwóch latach w ogóle by o tym zapomniał myśląc że to sny) ja tą scene traktował bym bardziej mistycznie, w słowach Morfeusza nie chodziło moim zdaniem o jakieś techniczne szczegóły tego co się
  • Odpowiedz