Wpis z mikrobloga

Podoliński ma pretensje do całego świata, że wszyscy uważają polską myśl szkoleniową za gówno z kartonu. I ma rację. Nie potrafią docenić polskich trenerów, którzy z sukcesami pokazują klasę co roku w kwalifikacjach do europejskich pucharów bądź w kadrze narodowej. Zawsze jak w Polsce pojawiał się topowy trener to od razu brano go do kadry i były wyniki. Nie rozumiem czemu zmieniali coś co działało od lat i przynosiło wyniki...

Pan Podoliński jest dobrym przykładem. Kiedyś wybitny trener, a teraz topowy ekspert. Nie wiem czemu prezesi nie słuchają pana Podolińskiego.

#kanalsportowy #pilkanozna #reprezentacja #mecz
Pobierz
źródło: comment_1640608076HOIuwxfwfaHTjftqHhvINi.jpg
  • 12
@TylkoDuda123: Ja np. się z nim zgadzam. Nie rozumiem jak można podważać wielkie sukcesy polskich trenerów i polskiej myśli szkoleniowej w topowych zagranicznych klubach. Jacek Gmoch, Kasperczak, Warzycha, Piotr Nowak. Umówmy się - ci panowie to światowe tuzy szkolenia. Moim faworytem jest Jacek Gmoch, bo on ma schematy w tysiącach sztuk jeszcze ze studia LM w TVP.
@TylkoDuda123:
To nie jest taki prosty problem i żeby z polskiego grajdoła wejść na zagraniczny rynek trenerów, to trzeba się albo w obcym systemie wychować, np. grac tam w piłkę, albo zrobić spektakularny wynik w Europie z polską drużyną.
Za granica na prawdę nie trenują "innymi piłkami", wyższa jakośc piłkarzy napędza wiele innych rzeczy, a wrzuć takiego np.Lopetegui do Jagielonii, to #!$%@? z tego ukręci.
Poza tym w Anglii widza czasem
@TylkoDuda123: Zacząłem oglądać właśnie dzisiejszy odcinek i musiałem sprawdzić czy ktoś już napisał jaki gość ból dupy złapał o tych zagranicznych szkoleniowców. Wiadomo, że Sousa #!$%@?ł, ale niech nie pieprzy, że jest obecnie jakiś polski trener który mógłby coś osiągnąć z reprezentacją.
@TylkoDuda123 zastanawia mnie czemu on już całkowicie nie zajmuje się trenerką. Facet ma 46 lat, coś tam w życiu trenował jednak od prawie pięciu lat nie pracuje w "zawodzie" i poszedł całkowicie w komentowanie/ekspertowanie.