Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Ktoś wie jak zachowuje się silnik 2.0 TDI 140KM 320nm po chip tuningu? Nie siedzę w tym temacie w ogóle praktycznie, słyszałem, że jedne się lepiej nadają, drugie gorzej. Konkretnie jest to Golf VI 4motion z 2010r, nie wiem jakie turbo tam siedzi i jaki moment może wytrzymać skrzynia, haldex. #motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa #samochody #chiptuning
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rakujp: większość silników z turbo dobrze znosi chipa o ile jest sprawny i nie robi ci tego mietek w stodole, licz z 30 koni więcej haldex jest dołączany więc nim bym się raczej nie przejmował
  • Odpowiedz
  • 0
@rakujp: co jak co ale ja bym nie czipowal 12letniego golfa. Chyba, że jest igła salon Niemiec płakał. Olej w haldexie wymieniasz czy jak każdy w Polsce pierwsze słyszysz?
  • Odpowiedz
@rakujp: sprzegło tak czy innaczej na 200 k km wymienisz, wiec nie co się przejmować a przygotować. Zrób bez objawień, będzie fajnie.
A nie dopisałem, zwiększałem moc przy 150000 km
  • Odpowiedz
  • 0
@BajerOp: po zakupie od razu wymieniłem, kilkadziesiąt tysiecy temu byl jeszcze w Niemcach zmieniany z tego co widziałem na fakturze jakiejś. Teoretycznie dobry tuner powinien sprawdzić stan techniczny wozu przed zmianą programu

@lukaschels: a przy jakim przebiegu robiłeś wcześniej?
  • Odpowiedz
  • 0
@rakujp: ale jak sprawdzić panewki np bez rozbierania silnika? Z drugiej strony ten chip podstawowy to więcej daje dobrego niż szkodzi, ludzie twierdzą że nawet mniej auto pali. Zależy jaką skrzynia bo jeśli pierwsze dsg to więcej niż nie wytrzyma momentu

Edit: jak masz odczucia co do sprzęgła to manual
  • Odpowiedz
@BajerOp: jak po rozcięciu filtr oleju nie ma opiłków to raczej nic się nie obiera . To nie BMW gdzie po 100kkm panewki do wymiany.

Jak zachowasz ten sam styl jazdy to spalanie może spaść. Jednak to kusi bardziej by wciskać częściej.
  • Odpowiedz
  • 0
@BajerOp: mam to samo, jedynie lubię depnąć przy wyprzedzaniu - a wiadomo, że im szybciej wyprzedzisz tym lepiej. Albo ze świateł jak startuje, rozpędzam się pierwszy do tych 60 i tak jadę dalej XD
  • Odpowiedz