Aktywne Wpisy

Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy

Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze

7,5k na rękę, kawaler.
Co bierzecie na dzień dzisiejszy? Na co zwrócić uwagę? Chce spłacić w 10 lat ale jeszcze nie wiem na jakiej racie.
#kredythipoteczny
ewentualnie kupuje w polsce w szczycie banki - drozej sie juz kupic nie da
@ashwaganda: Skoro tak to zwróć uwagę na oferty z łatwymi (online, to raczej dziś standard) wcześniejszymi częściowymi spłatami bez prowizji od samego początku i nie patrz na harmonogram banku tylko spłacaj tyle ile możesz, nawet raz w miesiącu lub częściej rób nadpłaty. I nie zwracaj uwagi na harmonogram banku, który możesz wziąć nawet i na 35 lat :) Jak
@ashwaganda: No troszkę :) Tutaj wyjaśniłem, w skrócie - odsetki to naliczane codziennie i płatne raz w miesiącu wynagrodzenie dla banku za to, że pożyczył Ci kapitał, uwzględniające wysokość tego kapitału i aktualne oprocentowanie, czyli inaczej mówiąc - jeżeli weźmiesz kredyt 300k zł na 1 rok lub na 30 lat to i tak odsetki w pierwszej racie będą IDENTYCZNE i będą zależeć od Twojego oprocentowania:
https://www.wykop.pl/wpis/61973303/zauwazylem-ze-wiele-osob-tutaj-i-nie-tylko-tutaj-n/
1. Na 35 lat, harmonogram:
Lp. Data Część kapitałowa raty: Odsetki: Suma:
1 2021-12 294.77 1125.00 1419.77
2 2022-01 295.88 1123.89 1419.77
3 2022-02 296.99 1122.79 1419.77
2. Na 10 lat, harmonogram:
Lp. Data Część kapitałowa raty: Odsetki: Suma:
@ashwaganda: Jak wzięty na 35 lat spłacisz w 10 lat to wyjdzie tyle samo a jak szybciej to nawet mniej XD Rozumiesz to? Wiesz dlaczego w pierwszej racie masz odsetki 1125 zł tu i tu? Bo wisiałeś bankowi 300k zł przez miesiąc czyli korzystałeś z kapitału
@ashwaganda: Tylko tu dodam że musisz spłacać regularnie co miesiąc, jakbyś miał harmonogram na 10 lat bo to nie ma tak że np. 200k zł nadpłacasz po 5 latach bo wtedy będzie drożej :)
Ale rozumiesz to że w 1 przypadku w 2 miesiącu naliczono odsetki od 298580 zł a w