Wpis z mikrobloga

Dostałem właśnie informację od Ergo Hestii że zostało wpłacone odszkodowanie za kolizję na moje konto. Problem polega na tym, że ja nie podjąłem decyzji w jaki sposób chce zlikwidować szkodę i czy akceptuje tą zaniżoną kwotę. Ktoś coś w jaki sposób powinienem się teraz zachować? Odwoływać się/dać auto do serwisu?
W skrócie za tablicę rejestracyjną, ramkę i zderzak do opla corsy D zapłacili mi 800zł brutto.
#ubezpieczenia
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PysznyBurger: Ja za lewe tylne drzwi (które rzeczoznawca ocenił jako nadające się do wymiany w Corsie C 2006 dostałem ponad 3000zł. Wydaje mi się, że za zderzak to mało. Wycena powinna być na podstawie cen ASO (jeśli zderzak miałeś oryginalny), a nie cen szrotowych.
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: @Kilobenka: Mój pośrednik powiedział, że w takim przypadku najlepszą opcją jest znaleźć firmę, która zajmuje się tego typu sprawami i negocjuje stawki z ubezpieczycielem, a bierze za to z 10% wypłaconej wartości.
Sam zderzak jest w sumie mało warty w porównaniu do drzwi, więcej wychodzi za jego malowanie.
  • Odpowiedz
@PysznyBurger: to masz kiepskiego agenta/pośrednika.
Najpierw spróbuj z odwołaniem, bo bardzo często to wystarcza i sprawa jest załatwiona.
A taka firma co odzyskuje odszkodowania to raczej ostateczność. Tym bardziej, że nie biorą 10% tylko przeważnie od około 30 do 40% wywalczonego odszkodowania.
A też na pewno taka firma tego nie weźmie, bo ile więcej wywalczą jak dali Ci 800 zł, dodatkowy 1000zł, 1500zł? To dużo za mało, żeby się brali
  • Odpowiedz
@Salvvador: @Odzyskamy_odszkodowanie1: Rozmawiałem już z biurem zajmującym się profesjonalnie obsługą szkody i w sumie wychodzi na to, że na roboczogodzinach się nic nie załatwi, bo jest ich za mało (malowanie+montaż jedynie po godzinie), a na częściach zamiennych też się za bardzo nie ugra. Po prostu jest taka szkoda, że trudno coś wydobyć. Będą dokładnie liczyli jak im dam chwile czasu, ale przy takich małych kwotach to raczej zbierają
  • Odpowiedz