Wpis z mikrobloga

• 3
Przychodzi Jarosław Kaczyński do wróżki i mówi:
- Opowiedz mi o mojej przyszłości.
- Widzę, że jedziesz odkrytym, długim samochodem, a wokół samochodu setki tysięcy Polaków.
Kaczyński się uśmiecha.
Wróżka komentuje:
- Widzę, że ludzie są bardzo zadowoleni, stoją z flagami, krzyczą radośnie i mają szczęśliwe twarze.
  • Odpowiedz
Mówi się że o zmarłych mówi się dobrze albo wcale.

@karol1213: czytałem gdzieś, prawdopodobnie na wykopie (więc źródło niezbyt wiarygodne ( ͡° ʖ̯ ͡°)), że ta sentencja jest czymś bardziej w stylu "o zmarłych nie należy kłamać, bo nie mają możliwości się obronić" i nie ma na celu wybielać zmarłych. Bardzo lubię o tym tak myśleć, bo wtedy ma o wiele więcej sensu i jest pożyteczna.
  • Odpowiedz
@karol1213: Strzelą korki od szampana, nie mam wątpliwości. Zastanawiam się tylko gdzie go pochowają. Pewnie na Wawelu, albo w jakimś innym mauzoleum, bo przecież na cmentarzu jego grób musiałaby pilnować policja 24h.
  • Odpowiedz
@karol1213: lol, będę szkalował do końca swoich własnych dni, bo to jeden z najbardziej szkodliwych Polaków w historii, a już niemal na pewno najbardziej szkodliwy jaki istniał lub będzie istnieć za mojego życia
  • Odpowiedz
@karol1213: Ja nie uznaję tej zasady ¯_(ツ)_/¯ śmierć magicznie nie wybiela. O wielu rzeczach nie ma sensu już mówić, co nie znaczy, że to zakazane. A w przypadku tej łachudry nie powinniśmy nigdy mu odpuścić.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@karol1213: Przecież jest już gotowe przemówienie:

Przebrzydła szumowino, pachołku moskiewski,
Ty farbowana świnio, marszałku k------i,
Chamie zbuntowany, zatęchła sklerozo,
Gnoju zasmarkany, ty
  • Odpowiedz