Aktywne Wpisy

mirko_anonim +311
✨️ Zdegenerowane społeczeństwo: Czy to tylko ja to widzę? Ⓘ
Czy to tylko ja to widze, czy prawie całe społeczeństwo jest zdegenerowane i każdy patrzy tylko na koniec swojego nosa?
Nikt nikomu nie zwraca uwagi jak się źle zachowuje, a jak już komuś sie zwróci uwagę to dostanie się w odwecie obelgi i brednie jakby się niewiadomo jaką zbrodnie popełniło. I tacy degeneraci się zaczynają coraz bardziej rozpychać łokciami w społeczeństwie jak ten co
Czy to tylko ja to widze, czy prawie całe społeczeństwo jest zdegenerowane i każdy patrzy tylko na koniec swojego nosa?
Nikt nikomu nie zwraca uwagi jak się źle zachowuje, a jak już komuś sie zwróci uwagę to dostanie się w odwecie obelgi i brednie jakby się niewiadomo jaką zbrodnie popełniło. I tacy degeneraci się zaczynają coraz bardziej rozpychać łokciami w społeczeństwie jak ten co

Polki zdziwione, że u książąt orientu to one muszą płacić za luksusowe życie Ahmeda, jego rodziny i kumpli xD
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #habibi
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #habibi
źródło: temp_file1010593743119107150
Pobierz

Jak wiemy na B2B KUP nie ma, na UoP jest (skupiam się na #it). I teraz zastanawiam się jak to się kalkuluje na UoP, gdzie jest podatek odpowiednio 17% i 32%, a na b2b 12% (ryczałt) lub 19% (liniowy). Szukam analizy dla 10k brutto i 15k brutto dla UoP i to samo dla B2B 15k + VAT
Czyli jest do wyboru 15k brutto na UoP z KUP i 15k (+VAT) na B2B. Co się bardziej opłaca finansowo i tylko finansowo (nie liczę urlopów, L4 itp.)
Albo co jest adekwatnym wynagrodzeniem na UoP z KUP dla 15k brutto na b2b?
#programista15k
@kaczoor: w KUP 50% mozesz wliczyc maksymalnie tylko ile pierwszy prog, czyli do 240k brutto placisz tylko 8.5%, bo 120k ucinasz na rzecz KUP(gorna granica 1 progu w Nowym Ladzie).
Przy 15k chyba bardziej oplaca sie UOP z KUP, bo na liniwoce zarobisz znacznie mniej i jeszcze nie masz urlopow
@Kaczooor : masz tu dla 15k i wliczonym KUP w 80% przychodow
źródło: comment_1639056562S2dcITnWNbPTPe6d6KCAEt.jpg
Pobierzźródło: comment_1639057754Nk1k7nqsd80LOczSART5XW.jpg
Pobierz@RadeqW: z tego co sie orientuje to w KUP mozesz wliczyc gorna granice pierwszego progu, czyli 120k a skoro tak, to wychodzi, ze musisz zarobic ponad 240k brutto w roku (240 * 50% = 120k) , wiec chyba problemu nie ma przy 20k brutto UOP?