Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@blinkin: wiem z doświadczenia, że czasem wiele nie przewidzianych rzeczy może się wydarzyć na produkcji, więc bym nie przesadzał i dał ludziom pracować. Choćby mieli przesuwać cały dzień.
@blinkin: @Campell: e tam to nic. LOTRO raz mialo miec 8-godzinna przerwe, a lezalo przez ponad 5 dni.

No ale potem oszkodowania byly fajne, kazdy co mial abonament dostal 14 dni za free, 500 turbinek, od #!$%@? boostow, i do tego na serwerze odpalili nieplanowany weekend bonusu do expa na caly tydzien. To byly czasy, sie gralo...
  • 1
@blinkin: wiem z doświadczenia, że czasem wiele nie przewidzianych rzeczy może się wydarzyć na produkcji, więc bym nie przesadzał i dał ludziom pracować. Choćby mieli przesuwać cały dzień.

@Campell: też wiem z doświadczenia :) ale zastanawiające jest to, że dla nowego potwora i zadań muszą stopować platformę na parę godzin i jeszcze wykonują operacje z ryzykiem na czasie. Brzmi jakby podjęli złe decyzję na poziomie architektury.
  • 0
@blinkin: albo nie mieli czasu na podjęcie prawidłowych, fakt, że assety potwora powinny być w grze a oni mieć raptem feature toggle na to, ale obstawiam, że albo brakuje dobrego seniora tam albo nie było czasu na takie rzeczy