Mirki zakupiłem auto w rodzinie "przyjąłem" je wraz z aktualnym OC - korzystnym, dziś dostałem pismo, że mam do dopłaty 600zl... (Tydzień po zakupie auta) - mogę się odwołać od tego OC czy za późno? #ubezpieczenia #hestia #ergohestia #ocac #samochody
@Majkel94: Rekalkulacja składki, norma. Albo dopłacasz, albo zmieniasz TU. Przy zmianie TU też musisz proporcjonalnie dopłacić za aktualną polisę (ten tydzień).
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni @OrzechowyDzem @PanKracy582 Przez formularz normalnie wysłać rezygnację ? Rozumiem, że wujkowi zwrócą jego pieniądze (świeżo zakupił OC - od niego auto) , a ja mogę wieczorem np (ważne aby dziś) zakupić nowe OC?
@Majkel94: słuchaj, nie pytaj bandy trolli i dzbanów na forum o kupie i siku, tylko weź jak człowiek skontaktuj się z ubezpieczycielem: tam Ci to wszystko wytłumaczą krok po kroku i będziesz miał 100% pewności :)
#ubezpieczenia
#hestia
#ergohestia
#ocac
#samochody
Komentarz usunięty przez autora
Przy zmianie TU też musisz proporcjonalnie dopłacić za aktualną polisę (ten tydzień).
odwołać? nie
możesz zrezygnować uprzednio zawierając nową polisę :)
@OrzechowyDzem
@PanKracy582
Przez formularz normalnie wysłać rezygnację ? Rozumiem, że wujkowi zwrócą jego pieniądze (świeżo zakupił OC - od niego auto) , a ja mogę wieczorem np (ważne aby dziś) zakupić nowe OC?
słuchaj, nie pytaj bandy trolli i dzbanów na forum o kupie i siku, tylko weź jak człowiek skontaktuj się z ubezpieczycielem: tam Ci to wszystko wytłumaczą krok po kroku i będziesz miał 100% pewności :)