Wpis z mikrobloga

@Lixerv: Gdy mieszkałem w Anglii, przez jakiś rok codziennie jadłem hummus. Pyszny był skubany i pasował mi do każdego dania. Gdy wróciłem z emigracji ciecierzycowy czar prysł, żaden polski hummus nie dorastał do pięt hummusowi z ASDA za 1.29 funta.


@teztakchce: Prawda, cudowne hummusu w UK. Sainsbury tez ma godny, szczególnie ten z mango. W Polsce akceptowalny ma lidl, ale to dalekie do ideału. Tylko domowy.
  • Odpowiedz
@Lixerv: Ja lubię sobie krakersy z biedry (te takie grube prostokątne) maczać w hummusie i zjadać, tylko że do hummusu dodaję też paprykę słodką jest wtedy taki fajny paprykowy. Bo raz właśnie kupiłam hummus paprykowy w lidlu i tak mi smakował, że chciałam zrobić sama, bo jednak tamten to drogi, no i znalazłam taki właśnie szybki przepis z tą suszoną papryką słodką zamiast upieczonej papryki żywej. Polecam. Przepraszam za chaotyczny
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lixerv: uważaj na tahini. Przy małopłytkowości krwi może być niebezpieczne. Nie każdy wie czy ma, bo nie robił szczegółowych badań krwi.
  • Odpowiedz