Wpis z mikrobloga

@FacetTwojejMamy: mam macbooka i niebieski ma huawei matebook

ogolnie: macbook jest komputerem najlepiej wykonanym jakim wezmiesz do rąk, swietny ekran i gllosniczki (w malym pomieszczeniu) robia takie wow, dodatkowo praca na baterii... no coz tu nie ma sobie rownych, ogolnie wart jest kazdej zlotowki no ale...

nie ma windowsa xD ten system macos jest dla mnie totalnie obcy, totalnie dziwny i niezrozumialy, dlatego moj zwracam do sklepu i szukam cos
  • Odpowiedz
@jmuhha: no właśnie, z tego co słyszałem nie postawisz na nim maszyny wirtualnej. Instalacja Win na procesorach M1 też jest awykonalna. Tak, właśnie tego się boje. Chociaż wzornictwo Win 11 który moim zdaniem dość mocno czerpie z Apple. Wpada mi w oko. Osobiście nie testowałem tej wersji, bo nie miałem na czym
  • Odpowiedz
@FacetTwojejMamy: W cenie 4k nie kupisz notebooka tak wykonanego jak MacBook z takim ekranem i bateria. Maszyny wirtualne da się instalować, jest VMware fusion i parallels. Linux bez problemu są wersje na ARM, jest tez windows na arm ale na nim pewnie większości apek nie odpalisz.
  • Odpowiedz
@FacetTwojejMamy: ogolnie nadal nie moge uwierzyc ze zaden producent windowsowy nie zblizyl sie pod wzgledem wykonania do appla

mozna mowic, ze drogi 4k ten maczek, ale serio do 4,5 k nie ma lepiej wykonanego lapka
  • Odpowiedz
@jmuhha: śmieje się sam do siebie, odpalając losową muzykę. Nie jestem melomanem, i moje wyczucie jest bardzo bardzo płytkie, ale moje poprzednie laptopy nawet na milimetr nie zbliżały się do poziomu Maca (stary spalił kolumny radmora po pijaku odkręcając na maksa głośność na wzmacniaczu więc możliwość rozwijania XD pasji poszło w zapomniane). Jak mówię nie mam porównania. Druga sprawa, to system. Tak, jestem strasznie zagubiony. To wszystko wydaje mi się,
  • Odpowiedz
@jmuhha: Cieżko jest zmienić przyzwyczajenia. O dziwo jeszcze nie podjąłem decyzji. Nadal się przekonuje, jeszcze nie wyszedł z mieszkania. Więc nie przetestowałem baterii, a te 17H w teorii bardzo mi się podoba( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Minusy
-Pamięć mięśniowa, klawisze w innych miejscach.
-Brak możliwości tetheringu przez podpięcie kabla jak to miałem w zwyczaju przy Windowsie.
-Nie wykrywa androida przy zwykłym podpięciu, trzeba coś tam instalować ładować również się nie da telefonu z portu.
-Jeszcze nie ogarniam do końca głupiego zamykania okien będąc w "biurku" chciałbym zamykać aplikacje nie wychodząc z widoku wszystkich otwartych kart. Trzeba albo robić to z poziomu menu aplikacji, albo wchodząc w każdą i zamykać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@FacetTwojejMamy: szanowny kolego, jak możesz to daj znać o swojej ostatecznej decyzji. W tym co piszesz widzę mocno siebie i wydaje mi się, że podjąłbym podobną decyzję do Twojej - więc jak możesz to daj znać co zadecydowałeś czy zostawiasz czy oddajesz :-)
  • Odpowiedz
W------e mam zostaje, ładne zdjęcie już z nim wstawiłem na Instagrama. Nie chce mi się już kombinować jakość przemawia za produktem. Zwłaszcza w obliczy alternatywy w tym samym przedziale cenowym gdzie zaznaczam, że zapłaciłem 3999zł jeszcze dysku trochę mam, więc nie narzekam.
  • Odpowiedz
@TheJaster: Huawei

-wydaje sie, ze ma lepszą klawiature (ciszej jest zdecydowanie)
-matowy ekran
-ten ekran nawet sobie daje solidnie rade (ale mac nadal ma lepszy)
-ma
  • Odpowiedz