Wpis z mikrobloga

@flager: Tak, mam zazwyczaj trzech najemników, dwóch z kamuflażem puszczam przodem, a najlepszego strzelca z jakimś rozsądnym karabinem za nimi żeby ich wspierał w razie czego, ale przy wymianie ognia tracą połowę Hp, albo wyjdzie jakiś koleś z za rogu i w następnym sektorze wszyscy już biorą mnie na hita.
  • Odpowiedz
@Potwierdzam: A używasz apteczek w walce i leczenie na mapie strategicznej?

Jaki poziom trudności? grałeś już kiedyś?

Jeżeli możesz to poruszaj się wolniej ale za to w pozycji kucania lub czołgania się?
  • Odpowiedz
@flager: apteczek używam(chociaż sporo minęło zanim dowiedziałem się jak), leczenia na mapie nie używam, bo jeszcze nie miałem okazji. Po przejęciu Omerty chcę iść przejąć to miasto po prawej, w drodze napotykam patrole na których padam, albo dochodzę do sektora miejskiego na wpół martwy.

Poziom nowicjusz, gram po raz pierwszy.

Kucam,czołgam się tylko jak dochodzi do wymiany ognia, bo tryb turowy załącza się tylko jak zobaczę przeciwnika i poruszając się
  • Odpowiedz
@flager: Pierwsze słyszę :0

Dzięki za protipy, przydadzą się. Jeszcze pytanie, jaki skład polecasz na początek? Ja biorę Shadowa i Reapera, ale nie wiem czy to dobry wybór, bo chcę, żeby się okazało, że szybko zbankrutuje, albo coś.
  • Odpowiedz
@Potwierdzam: Jeżeli chodzi o zajmowanie miast to najpierw Drassen, potem Cambria, następnie, Grumm. Pamiętaj, że w Cambria po jakimś czasie kopalnia przestaje działać, dlatego wiarę szybko zajmij Grumm.

Almę sobie zostaw na później, bo są tam trudniejsi przeciwnicy.

Dopóki nie zajmiesz tych trzech miast staraj się nie tracić czasu na zadania poboczne i naukę (do tego czasu ucz najemników jeżeli musisz innych wyleczyć) ponieważ przy dłuższym niezajmowaniu kolejnych miast spadnie
  • Odpowiedz