Wpis z mikrobloga

Witam.
Pytanko mam, bo już mi nerwy powoli puszczają.
Mam problem z internetowym sklepem @OleOlePL
Zakupiłem u nich przedmiot, łączna kwota 1399zł, przedmiot nie spełnił moich oczekiwań, moim zdaniem był niezgodny z opisem, więc go zwróciłem, zwrot przyjęty, faktura korygująca wystawiona, wszystko git, brakuje tylko kaski.
Odczekałem 14 dni na kasę, cisza.
Zakup przez @allegro_pl więc od razu rozpocząłem konwersacje, z której za wiele i tak nie wynika.
Durne tłumaczenia, już zaraz wysyłamy, sprawdź czy poprawnie podałeś numer konta (tutaj akurat nie mam wątpliwości, chyba że jakaś danusia z działu rozliczeń przepisując numer się walnęła), ostatecznie kasa została odesłana przez Allegro, miała dotrzeć po 2-3 dniach roboczych, minęły 4 i cisza.
Kontaktu null przez Allegro, infolinia OleOle po każdym telefonie coś tam klika i każą czekać na rozpatrzenie sprawy do 14 dni xD
Przedsądowe wezwanie do zapłaty do OleOle jutro leci pocztą, ale powiedzcie mi czy to w ogóle jest legalne?
Zastanawiam się czy można jeszcze w jakiś dodatkowy sposób ugryźć temat, moja anielska cierpliwość już dawno została wyczerpana, sklep zalega mi już miesiąc z kasą, a przy każdym upomnieniu twierdzi, że "przekazuje sprawę do innego działu" i daje sobie na odpowiedź 14 dni, to mnie już do reszty p----------o czy ich? xD

#pytanie #allegro #zakupy #januszeprawa #januszebiznesu
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zakoo:
wczoraj, czyli 3 dnia oczekiwania na zwrot (3 dnia od kolejnego przypomnienia się) odpisali to:

Sprzedający OleOlepl w dniu 19 listopada zlecił zwrot pieniędzy za pośrednictwem usługi Allegro Finanse.

Oznacza to, że pieniądze trafią do Pana bezpośrednio na rachunek płatniczy, za pomocą którego dokonał Pan płatności w ciągu 2-3 dni roboczych.

Bardzo proszę o weryfikację historii rachunku bankowego, z którego realizował Pan wpłatę
  • Odpowiedz
Zdarza się, że sklep ma automatyczne, codzienne wypłaty środków z Allegro i nie gromadzi tam środków. Zlecają wypłatę i nagle zdarza się dzień z gorszą sprzedażą i nie ma z czego wypłacić. Ale w wypadku tak dużego sklepu to jest żenujące. Nic nie cykaj - będzie dobrze. J---c oleole
  • Odpowiedz
@zakoo:
Czyli muszę poczekać aż sprzedadzą wystarczająco dużo, aby na ich rachunku zgromadziła się odpowiednia kwota i jakiś automat wysłał mi kasę?
A co z terminami płatności? Jeżeli dobrze to zrozumiałem, to przecież śmierdzi to na kilometr.
  • Odpowiedz
@konfederata_2137: Nie doszukuj się w tym wałku. Chociaż to tylko moja koncepcja bazująca na pewnym doświadczeniu ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jeżeli otrzymałeś wiadomość o ZLECENIU WYPŁATY/ZWROTU od Allegro to znaczy, że pracownik oleole kliknął na Allegro „zwróć środki” No i jeżeli nie otrzymujesz ich następnego dnia to znaczy ze środków po prostu k---a zabrakło ( ͡° ͜ʖ ͡°) I taka sytuacja może
  • Odpowiedz
@zakoo: no mam nadzieję że nikt mnie nie okradnie, ale czekam już ponad miesiąc na hajs, co chwila słyszę obietnice z terminami i za każdym razem kończy się tym, że hajsu nie ma, przecież to jest jakiś absurd xD
jak ja bym się spóźnił z opłaceniem faktury, zniecierpliwiony wierzyciel by mnie upomniał o płatność a ja bym mu odpowiedział - "przekazuję temat do innego działu, odezwiemy się niezwłocznie, dajemy sobie
  • Odpowiedz
Nie doszukuj się w tym wałku. Chociaż to tylko moja koncepcja bazująca na pewnym doświadczeniu ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@zakoo: Jeśli Allegro napisało że Sprzedający zlecił zwrot to oznacza, że miał kasę do zwrotu i ten zwrot został przeprocesowany

@konfederata_2137: Kasa wraca na rachunek, z którego była płatność. W jaki sposób płaciłeś?
  • Odpowiedz
blik bez kodu

@konfederata_2137: no to powinno wrócić na rachunek źródłowy

Bzdura.

@zakoo: w jaki sposób mam Ci to udowodnić? Ten tekst że sprzedający zlecił zwrot środków bla bla pojawia się w dyskusji w momencie gdy zwrot jest faktycznie zrealizowany i kasa ściągniętą z konta PayU/Przelewy24, możesz dopytac na czacie
  • Odpowiedz
@Pienio69: no nie wiem, poczekam do jutra, aczkolwiek już i tak są po terminie, z czego może wynikać to, że kasa z polskiego rachunku na inny polski rachunek idzie tyle czasu?
no chyba że od kuchni wygląda to tak, że w praktyce przelew może dalej tkwić gdzieś w otchłani allegro jako "oczekujący" i jeszcze sobie poczekam xD
  • Odpowiedz