Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie mx keys mini i korwa nie zauważyłem, że klawisz funkcyjny z controlem jest przestawiony względem klawiatury od macbooka xD Trochę problem pierwszego świata, ale z racji, że piszę bezwzrokowo i operuję mocno na skrótach w tym z controlem to jest przypał bo wciskam kombinacje klawiszy i c--j i nic się nie dzieje. Łapie zonka a tu dlatego, że klawisze są poprzestawiane.

I dziwna sprawa bo po prostu przyzwyczaiłem się do klawiatury motylkowej i dziwnie mi się pisze na takiej która ma aż tak głęboki i sprężysty skok xD

#apple #macbook
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LateNever: lepiej chyba przeprogramować klawisze, bo potem będziesz kiedyś potrzebował użyć laptopa bez klawiatury i znowu nic ci nie będzie wychodziło
  • Odpowiedz
@mdc: @jedermann: dziękować :p

zauważyłem że jest specjalna wersja na maca i ona nie ma poprzestawianych tych klawiszy, ale chyba uniwersalna jest lepsza bo kto wie czy kiedyś się nie wróci do windowsa/linuxa :)
  • Odpowiedz
@alWdIjJpz18nHw: nieee, jak mówiłem wcześniej uniwersalna jest okej, na szczęście w macu używasz głównie kombinacji cmd + coś a nie jak na windowsie ctrl, trochę boli ale da się przyzwyczaić albo przynajmniej spróbuję.
  • Odpowiedz