Wpis z mikrobloga

@chigcht: Typie, jesteś katolikiem bo urodziłeś się w kraju, w którym ktoś do głowy Ci to natłukł. Gdybyś urodził się w Iraku to byłbyś muzułmaninem.
  • Odpowiedz
nieironicznie sądzisz, że dzieciak bez prania mózgu od urodzenia zacznie dobrowolnie wyznawać katolicyzm?

@paragonik: jak najbardziej jest to możliwe, mogę ci posypać przykładami jak z rękawa.

O wiele mniej prawdopodobne jest natomiast, że dzieciak bez prania mózgu od urodzenia zacznie odczuwać niepewność co do swojej płci. To dopiero jest grubymi nićmi szyta propaganda.
  • Odpowiedz
nieironicznie sądzisz, że dzieciak bez prania mózgu od urodzenia zacznie dobrowolnie wyznawać katolicyzm

@paragonik: jeśli ktoś go bardzo skrzywdzi, popadnie w nałogi i alkoholizm, to jest to możliwe.
  • Odpowiedz
nieironicznie sądzisz, że dzieciak bez prania mózgu od urodzenia zacznie dobrowolnie wyznawać katolicyzm? xD

@paragonik: mam kolegę który ochrzcił się w wieku 25 lat. Tak szczerze to bardziej podziwiałem go za to ,że wogóle w coś wierzy i za upór że mu sie chce za tym wierzeniem podążać, mimo że właśnie wszyscy naokoło go wyśmiewali. Mi by sie nie chciało, a już na pewno nikomu bym nie mówił xD
  • Odpowiedz
że dzieciak bez prania mózgu od urodzenia zacznie dobrowolnie wyznawać katolicyzm? xD

@paragonik: Oczywiście, że nie. Ruchy lewicowe pokazały, że pranie mózgów jest nieodłącznym elementem zmiany pokoleniowej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nieironicznie sądzisz, że dzieciak bez prania mózgu od urodzenia zacznie dobrowolnie wyznawać katolicyzm? xD

@paragonik: patrząc po tym w co wierzą młodzi lewicowcy i ruchy LGBT/BLM?

Tak: "kto nie wierzy w Boga może uwierzyć w cokolwiek"
  • Odpowiedz
  • 3
@paragonik: nieironicznie sądzisz, że dzieciak bez prania mózgu od urodzenia zacznie dobrowolnie wyznawać katolicyzm? xD

Czyli bez prania mozgu w postaci parad ltgb, netflixowych smieci i wypowiedzi innych cudakow z internetu bedzie chcial dobrowolnie zmienic plec? XD
  • Odpowiedz