Aktywne Wpisy

uniwerstal +452
Weź się tak nie napinaj bo se starego wysrasz #polskiyoutube #memy
źródło: comment_q7uycZCfeBz6iEN2I5oBTa92HNkf0yYq
Pobierz
angelofdeath007 +21
Flick za zbyt duży entuzjazm przy linii dwa mecze kary, Lewy za podrapanie się po nosie 3 mecze odpoczynku, Vinicius Męczennik Żunior za uderzenie w twarz przeciwnika bez piłki 2 mecze zawieszenia mimo że powinno to być rozpatrywane od 4 do 12 spotkań absencji. Tak jest jak prezesem RFEF jest madridista, prezesem La Ligi jest madridista, 90% sędziów to fani realu ale zaraz się pojawią tutaj najwierniejsi z wiernych fani prześcieradeł i

Dzisiaj jedziemy podpisać umowę przedwstępną na zakup domu (wolnostojący, południowe okolice Poznania, 930k, dzialka 920m, w srodku cud miod orzeszki, na samej dzialce troche roboty)
Cena 930k
Mam 20% wkładu = 186k
Kredyt hipoteczny = 744k
Rata teraz przy tym wiborze ok 3.5k
Dochody ok 13k/msc
Mam mieszkanie o wartości ok 400k
Pytanie - sprzedawac mieszkanie, nadplacac kredyt w kwocie 300k i zostawic sobie kasy na remont dzialki? W sensie do zrobienia ogrodzenie, troche z ogrodem mozna powariowac etc , czy lepiej wynajmowac mieszkanie i brac dochod pasywny? (wynajem takiego mieszkania to ok 1.5k)
Ja jestem zwolennikiem sprzedaży, żeby jak najszybciej się uwalniać z kredytu, a żona widzę, że poważnie myśli i wynajmie.
#kredythipoteczny #nieruchomosci #wynajem
Komentarz usunięty przez autora
@Asymilat: ja bym sprzedal i nadplacil kredyt. Nizsza rata da ci duzy spokoj psychiczny na start.