Aktywne Wpisy

Polki zdziwione, że u książąt orientu to one muszą płacić za luksusowe życie Ahmeda, jego rodziny i kumpli xD
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #habibi
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #habibi
źródło: temp_file1010593743119107150
Pobierz
Cabajo +231
Mirki co ja o-------m ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wziąłem szybki urlop w pracy i przejechałem w pojedynkę całą Skandynawię na motocyklu.
W skrócie: 10 dni, 7101 km, 9-15h jazdy dziennie, temp 5-25*C, średnie spalanie 5 L, niezliczone pasma górskie i piękne widoki, kilkadzięsiąt reniferów po drodze, piękne drogi i niezapomniane widoki; była burza, deszcz, chmury
Wziąłem szybki urlop w pracy i przejechałem w pojedynkę całą Skandynawię na motocyklu.
W skrócie: 10 dni, 7101 km, 9-15h jazdy dziennie, temp 5-25*C, średnie spalanie 5 L, niezliczone pasma górskie i piękne widoki, kilkadzięsiąt reniferów po drodze, piękne drogi i niezapomniane widoki; była burza, deszcz, chmury
źródło: 6
Pobierz

#kredythipoteczny #jdg #ryczalt
@botereq: Każdy bank inaczej liczy zdolność kredytową w przypadku działalności gospodarczej. W większości przypadków zdolność kredytowa po przejściu z zasad ogólnych lub podatku liniowego na
@botereq: W przypadku działalności gospodarczej i zasad ogólnych lub podatku liniowego potrzebne następujące dane:
-data rozpoczęcia DG,
-przychód za rok ubiegły (z
A chyba nikt nie bierze pod uwagę że będąc VATowcem na ryczałcie i tak księguje się koszty żeby otrzymywać zwrot podatku VAT, więc w zasadzie nie ma różnicy z wglądem do kosztów firmowych od innych form opodatkowania
Jak to wygląda w takim przypadku?
@bzyku95: Podatek od towarów i usług (VAT) nie ma wpływu na zdolność kredytową. Podmiot zarejestrowany jako czynny podatnik VAT ma możliwość odliczenia naliczonego podatku od podatku należnego,
@bzyku95: Jest taki obowiązek, wynika on z rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie prowadzenia podatkowej księgi przychodów i rozchodów. Błędy w podaniu kosztów materiałów podstawowych, towarów handlowych oraz kosztów robocizny stanowią przesłankę do określenia podatkowej księgi przychodów i rozchodów za wadliwą. Części kosztów jednak da się zgodnie z prawem nie ujmować w dokumentacji. Między innymi z tego względu przedsiębiorcy są traktowani gorzej przez banki