Aktywne Wpisy

mirko_anonim +50
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nienawidzę tego portalu, mam 32 lata, w 2019/2020 miałem wybrane mieszkanie, 3 pokoje 68m, w cenie 9600zł/m na Wilanowie. Nie kupiłem oczywiście, bo przecież spadki, bo nieruchomości nie mogą rosnąć nieprzerwanie od 2016 roku, no a dalej pandemia, to na pewno spadnie.
Mało tego… wybranie mieszkania po tym naganianiu na wykopie to tragedia. Źle jak jest widok na ulicę (samochody), patio (okno w okno), park (bo zadupie), stację (bo
Nienawidzę tego portalu, mam 32 lata, w 2019/2020 miałem wybrane mieszkanie, 3 pokoje 68m, w cenie 9600zł/m na Wilanowie. Nie kupiłem oczywiście, bo przecież spadki, bo nieruchomości nie mogą rosnąć nieprzerwanie od 2016 roku, no a dalej pandemia, to na pewno spadnie.
Mało tego… wybranie mieszkania po tym naganianiu na wykopie to tragedia. Źle jak jest widok na ulicę (samochody), patio (okno w okno), park (bo zadupie), stację (bo

curiousboi +175
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Nie mniej jednak zwrot został przyjęty, odesłałem przedmiot, wystawili mi fakturę korygującą, mija już 4 tydzień a nie mam ani kasy, ani odkurzacza.
Na #allegro zero odpowiedzi z ich strony, na infolinii nic nie wiedzą, poza tym że nie wysłali kasy i nie muszą, bo zakup na firmę xD Ogólnie odniosłem wrażenie, że albo na infolinii siedzi jakiś kretyn, albo gościu mnie trollował (choć jedno nie wyklucza drugiego).
Co w takiej sytuacji mogę zrobić? Czuję się bezsilny...
#pytanie #poradyprawne #poradaprawna #zakupy #zakupyonline #januszeprawa
Bo pomimo tego, że teoretycznie mają prawo mi tego zwrotu nie uznać, wystawienie faktury korygującej w świetle prawa jest jednoznaczne z przyjęciem zwrotu i odwrotu już nie ma?
@konfederata_2137:
bo #takaprawda, chyba że jednoosobowa i konsumencki zakup
no generalnie w praktyce tak jest, poproszono mnie też o oświadczenie o formie użytkowania przedmiotu i w nim tą informację zawarłem.
nie mniej jednak to, że nie muszą uznać mi tego zwrotu nie oznacza, że nie mogą mi go nie uznać, skoro wystawili fakturę korygującą to oznacza że zwrot uznali, we wcześniejszej dyskusji poprzez kontakt allegro też to stwierdzili, jedyne czego brakuje z
@konfederata_2137: Bardziej chodzilo o allegrowy https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/program-ochrony-kupujacych