Wpis z mikrobloga

@mawmawy: Bardzo dawno nie grałem, więc nie wiem jak w szczegółach teraz, ale zdobywasz lub kupujesz takie jakieś karty, którymi możesz stworzyć własny pokój i zapraszać ludzi. Bardzo mnie wkuw* jak ograniczyli zakup tego w sojuszu (wcześniej do woli, a potem ileś tylko w danym czasie).

Tam będą tylko zaproszeni bez botów
  • Odpowiedz
@mawmawy: jesli chodzi o wersje pc to rankedy od 20 lvla, w zwyklych meczach ilosc botow zalezy od poziomu twojego konta i pory dnia w ktorej grasz
  • Odpowiedz
@mawmawy: Z tą sztuczną inteligencją to bym się nie rozpędzał xD. Ale tak. Tylko wraz z kolejnymi tierami coraz mniej botów. Zależy też od trybu (single, duo, squad). Ale taki single na crownie, to jeden, może czasem dwa boty na gracza (tj. jeśli wystarczająco długo przeżyjesz). Przynajmniej kiedyś.
  • Odpowiedz
@mawmawy: Oj nie. Nie tylko komputer. Ale na początkowych tierach to taki mechanizm wprowadzający do gry, żeby nie skakać na głęboką wodę.

Generalnie tyle ile widzisz osób na wyspie startowej, tylu jest graczy prawdziwych. A jak jest dużo to nawet więcej, bo część jest niewidzialna (czasem da się na takiego wpaść), bo kwestie techniczne, max postaci do renderowania naraz na ekranie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DanteTooMayCry wybacz że Cię tak męczę, ale teraz już zgłupiałem. Więc na wyższych tierach odblokuje mi się możliwość rozgrywki gdzie będę mógł strzelać się z innymi graczami? I nie mam tu na myśli znajomych których mogę zaprosić, tylko jakiś randomów na np jakimś all for all
  • Odpowiedz
@mawmawy: Nie.

Cały czas grasz z botami i graczami, ale na najniższym tierze, graczy jest z 10/100.
Na najwyższych, graczy strzelam jest z 60/100. I tak po kolei na kolejnych tierach ta proporcja odpowiednio się zmienia.
  • Odpowiedz
@mawmawy: A jak nie masz znajomych do dodawaj wszystkich po kolei arabów, ruskich, pepików itd. Potem jak już dużo się uzbiera to zawsze znajdzie się ktoś do grania. Języka nie musisz znać. Zaznaczasz tylko elementy na początek. Ale nawet warto słuchać
  • Odpowiedz
@mawmawy: Na początku jak jesteś świeżak to masz dużo botów, żebyś się nie zniechęcił poziomem trudności. Z czasem masz ich coraz mniej. Potem z wyższymi tierami to już ciężej jest. Ja na ogół i tak walę sam na squady, bo randomy to prędzej przeszkadzają niż pomagają i nie potrafią współpracować. Czasem to i nawet z 20 minut się piorę z jednym squadem co go przygwozdziłem jak się schowają w budynku,
  • Odpowiedz