Aktywne Wpisy

okoski 0
chyba zaczynam rozumieć co japońce widzą w krzywych zębach u bab, może mieć to swój urok

raszko754 +29
Faktycznie pies w klatce w schronisku będzie miał lepiej, ja #!$%@? gdzie ja żyje. Pies 20 lat na karku a oni chcą z niego zrobić szczeniaka. Tam ludzie spali na podłodze a pies na wersalce XD
#danielmagical
#danielmagical

Pomysły które chce sprawdzić to:
- koparka krypto - działa głównie w okresie letnim i korzysta z nadwyżek z fotowoltaiki. To co zarobię, nadpłacam prąd który pobiorę od tauronu w zimie.
- dzierżawa serwerów - spotkaliście się z czymś takim? jakiś czas temu słyszałem, że micro$oft może płacić za korzystanie przestrzeni naszych prywatnych komputerów - jakoby miało to służyć rozwoju ich chmury. Nie mogę niestety nic znaleść teraz o tym i nie wiem czy to był fake czy prawda. Zasadza działania podobna jak dla krypto.
Generalnie pomysłem może być wszystko co pożera dużo energii, produkt tego procesu można sprzedać i móc korzystać z tego głównie w określonych okresach - czyli w lecie.
Coś Wam przychodzi do głowy? Korzystacie może z czegoś?
#fotowoltaika
Poza tym zajdzie ci słońce I będziesz biegł wyłączyć?
Poza tym koszt koparki co daje dobre efekty są wyższe niż foto....
Z Microsoft to nie wiem gdzie czytałeś. Nie wyobrażam sobie żeby firma chciała użyć czyjegokolwiek komputera który nie ma ochrony żadnej i jest nieprzewidywalny
Innym slowy - zrób dla siebie i ciesz się korzyścią
Chcesz zrobić - zainwestuj w farmę
@else_if: marihuanen w Kanadzie albo USA ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do krypto to chętnie przeczytał źródło tych rewelacji dot. zakazów - chyba, że kolega pisze do nas z Chin - ja pytałem o sytuację w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedyne