Wpis z mikrobloga

Wczoraj mini zawał serca - zostawiłam w domu wieczorem uchylony balkon (żeby pies się chłodził) i wyszłam do znajomych.
Wracam, w mieszkaniu szaro, śmierdzi dymem... Pierwsza myśl - patelnia została na gazie! Biegiem do kuchni, sprawdzam, wszystko wyłączone.
Sprawdziłam całą chatę, wszystkie gniazdka, nic się nie spaliło, to po prostu wrocławski smog wdarł się do mieszkania xD

Mam wrażenie, że jest z każdym rokiem coraz gorzej ¯\_(ツ)_/¯

#wroclaw
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@porBorewicz07: wolałabym nie, ale nie mam wyboru za bardzo. Zresztą wszędzie w okolicy podobnie :/

@PanKracy582: mam mega ciepło w mieszkaniu, sąsiedzi grzeją jak szaleni, więc z reguły mam pół dnia okna pootwierane, bo mi i psu jest za gorąco :/
  • Odpowiedz
@r__k: na gaju to Samo, nie da sie oddychac. Z sasiadami w sumie podobnie, mam zakrecone wszystkie grzejniki, a Jak nie otworze okna to 24 stopnie. Nie wiem, czy ludzie obok jakies sauny Maja odpalone czy o co chodzi
  • Odpowiedz
@r__k: Jednane płatki śniegu. Właśnie wróciłem z przejażdżki rowerem, w parku mnóstwo spacerowiczów, biegaczy. Rowerzystów też sporo. I ci ludzie więcej robią dla swojego dobra niż wy z tymi oczyszczaczami. XD / #niepopularnaopinia
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 21
@r__k: mieszkam bliżej Podlasia i tak siedzę w domu i nagle coś śmierdzi. Myślę jezus, komin nieszczelny, już chodzę po całym domu i wącham a tu się okazało, że u sąsiada nie wybrali znowu papieża. Sąsiad po rozmowie idzie w zaparte, że to przecież drewno. ¯\_(ツ)_/¯ okna oczywiście mam zamknięte, a smród i tak się przedostaje
banjo - @r_k: mieszkam bliżej Podlasia i tak siedzę w domu i nagle coś śmierdzi. Myśl...

źródło: comment_1636901606Mg2RUddFee6FmtGN0YhkUu.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@pisorgpl: Nikt nie mówi, że się nie da, tylko niektórym szkoda jest dostać raka. To jest po prostu niezdrowe i bycie płatkiem nie ma tutaj nic do rzeczy.
  • Odpowiedz
@PanKracy582: a nie wiem, nie mam termometru, ale po mieszkaniu łażę w gaciach i krótkim rękawku, a okno w salonie i kuchni zamykam tylko przy naprawdę wielkich mrozach

@93michu93: u mnie same dziadki w bloku, więc chyba oni tak lubią ciepło...
  • Odpowiedz
@banjo: @r__k: polecam zakup oczyszczacza powietrza. Też smród wdzierał mi się do domu mimo zamkniętych okien. Jak kupiłam oczyszczacz i podłączyłam to skalę w------o w kosmos. Teraz elegancko, dzięki niemu mam chociaż czyste powietrze w mieszkaniu, nic nie śmierdzi.
  • Odpowiedz