@MarianoaItaliano: @brakloginuf: swołocz? Szamotanina? Znowu bezbeki widzicie to co chcecie widzieć. Gdzie niby dochodziło do jakiejś szamotaniny? Wykop to wcale nie sekta xD
@brakloginuf: też bym wolał stać w kolejce i zapłacić 100zł niż 180 na allegro. 15 lat temu jak miałem 16-17 lat brałem dwie albo trzy osoby i odpalałem im 50-100zl za stanie w kolejce pod NBP. Potem kupowali dla mnie monety w dopuszczalnych limitach i odrazy wszystko schodziło na allegro ;) później niestety NBP zaczęło bić większe nakłady i już to nie miało sensu.
@jakubeskulap: monety srebrne były X2 albo X3 to zależało z jakiej serii. Najpopularniejszą były zwierzęta świata. Limity zawsze (przynajmniej w Katowicach) były jedna złota, dwie srebrne i woreczek 2zl. Nie pamiętam jak było z banknotami bo tylko chyba na pierwszej emisji staliśmy. Trochę czasu minęło tak więc już dokładnie nie pamiętam.
xD
#polska
źródło: comment_16366035525gMrhwioEMXypRdgW0B8cU.jpg
PobierzZnowu bezbeki widzicie to co chcecie widzieć. Gdzie niby dochodziło do jakiejś szamotaniny?
Wykop to wcale nie sekta xD
@raven4444: pod tym oddziałem na Wareckiej?
15 lat temu jak miałem 16-17 lat brałem dwie albo trzy osoby i odpalałem im 50-100zl za stanie w kolejce pod NBP. Potem kupowali dla mnie monety w dopuszczalnych limitach i odrazy wszystko schodziło na allegro ;) później niestety NBP zaczęło bić większe nakłady i już to nie miało sensu.
A nie stoją też przypadkiem za prostokątną monetą z nominałem 200 zł.
Komentarz usunięty przez moderatora