Wpis z mikrobloga

Opłaca się w obecnej sytuacji kupować nieruchomości ? Rodzice mają trochę oszczędności w gotówce i chce ich jakoś zabezpieczyć przed #inflacja. Chcę im doradzić żeby kupili sobie jakąś działkę. Odpadają kryptowaluty, ryzykowane inwestycji itp. bo jak słyszą te słowa to automatycznie tracą chęć na jakiekolwiek działania... Ewentualnie myślałem o obligacjach indeksowanych inflacją. Warto w to iść ?
#inwestycje
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Querly96: nieruchomości póki co idą tylko do góry i nie zanosi się na to aby miały ceny spadać. Przy zakupie gotówkowym, kiedy nie jest sie zależnym od stóp pocentowych, to zakup mieszkania na wynajem, nie jest najgłupszym pomysłem.
  • Odpowiedz
@Querly96: nieruchomości zawsze ale tylko w większych miastach, obligacje indeksowane inflacją chronią Cię tylko do pewnego poziomu inflacji, który obecnie z--------a i dawno ten poziom zostawił za sobą
  • Odpowiedz
obligacje indeksowane inflacją chronią Cię tylko do pewnego poziomu inflacji, który obecnie z--------a i dawno ten poziom zostawił za sobą

@staszszek: Ważniejsze jest to, że w pierwszym roku będzie mega stratny.
  • Odpowiedz
  • 0
Dzięki wszystkim za podpowiedzi!. Najbardziej przemawia do mnie zakup działki, bo mieszkam w rejonie który szybko się rozwija i na pewno znajdzie się coś ciekawego w dobrej cenie. O mieszkaniu tez myślałem, ale zobaczymy czy fundusze pozwolą na to. Poczytam sobie jeszcze o tym złocie i zerknę na spółki dewizowe.
  • Odpowiedz