Wpis z mikrobloga

Ujeżdża ktoś z mireczków Nissana Murano Z50? Motor 3.5 jak w 350Z brzmi zajebiście, a akurat szukam jakiegoś nowego daily (koniecznie wygodny SUV ale z dobrym kopytem). Poza problemami z zagazowaniem (a raczej prawidłowym dostrojeniem) i drogą wymianą oleju w skrzyni CVT, jest jeszcze coś na co trzeba uważać?
#nissan #motoryzacja #nightdrive #kiciochpyta #pytanie #4x4
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@reakwon: Mi odpowiada to jak jedzie. Chodzi mi głównie o to na co uważać przed zakupem a tego że CVT to feeling jak kosiarka to jestem bardziej niż świadom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@NuklearnySzpadel: @Crow7422: Toż nie twierdzę że tego silnika się nie da zagazować ¯_(ツ)_/¯ Tylko że trudno to zestroić. Na LPG się nie znam, zdaje się na opinie innych - do tej pory byłem bojówka gnojówki, sam sobie przygotowałem remap już w niejednym aucie więc chętnie poszerzę swoją wiedzę jak zanabędę obiekt do badań ʕʔ
Wracam do punktu wyjścia, mianowicie: na co patrzeć oglądając kandydatów
  • Odpowiedz
@Pit1337: mam Murano w rodzinie. Kupiony z uszkodzoną skrzynią. Regeneracja sterownika nie pomogła, w aucie siedzi już druga skrzynia i dalej nie działa prawidłowo. Auto upierdliwe w diagnozowaniu, nie łączą się z nim popularne skanery po OBD, typu Delphi. Wymiany wymagał też rozrząd. Ogólnie unikałbym tego auta, niska cena nie wzięła się z niczego. Mam wrażenie, że nawet jak uda się to auto doprowadzić do sensownego stanu to jest to
  • Odpowiedz
@macenty: dzięki za info mireczku, dodałem się już na fejsie do polskiej grupy fanów tegoż pojazdu i jeszcze zrobię tam rekonesans. Skanerów mam całą szafkę, coś by się wymyśliło - bardziej martwi mnie faktyczna żywotność tej skrzyni CVT.
  • Odpowiedz