Aktywne Wpisy

anoysath +809
W nowym jeszcze nieopublikowanym wywiadzie Denis Villeneuve zdradził, że Christian Bale dołączył do obsady filmu, żeby wcielić się w Wielkiego Czerwia Pustyni. Przygotowując się do swojej roli Bale musiał przytyć ponad 100 tysięcy ton. Żeby tego dokonać spożywał wysokolaryczne posiłki o łącznej ilości 770 miliardów kalorii.
#diuna #ciekawostki #heheszki #z----------------a #film
#diuna #ciekawostki #heheszki #z----------------a #film
źródło: temp_file1382434431088697759
Pobierz
Amigoyamigo +154
A pamietacie jak alicja bachleda curuś dała d--y farrellowi? Farrel znany w hollywood jako dziwkarz, degenerat, ćpun. Nawet matka bachledy chwaliła się zięciem w wywiadach. No ale wiadomo, kopnął w dupę p0lkę i pojawił się on-polski cuckold. Bez zastanowiejnia przygarnal bekarta pod swe skrzydla ale byl niewystarczajacy dla alicji. Gortat po ich relacji zalil sie, ze ciagle go poprawiala, ze zachowuje sie nie tak jakby sobie tego zyczyla itd. jak widzicie panowie,
źródło: 17521557152055215617661952081588
Pobierz

Mireczki, z firmy dostalem taki dokument
Wniosek o pobieranie i obliczanie w ciągu roku kalendarzowego wyższej zaliczki na dochodowyno i faktycznie, ja bym przekroczyl drugi prog ale moja rozowa, z ktora sie wspolnie rozliczam, nie pracuje, a sam nie zarobie 240k brutto w rok. To musze w ogole wypelniac deklaracje, zeby mi nalozyli zlodziejskie 32%, czy moge nie wypelniac bo nie przekroczymy: drugi prog * 2 na rodzine?No bo w tym roku jeszcze jest 85, ale nasz piekny nowy wal podnosi drugi prog do 120k/rok
@brakloginuf: omg, czyli nawet jak na uop to bede potrzebowal konsultacji z doradca podatkowym? Nowy Wal, taki prosty i pomocny.
@kuncfot: no ale czekaj,
@93michu93: tak, koniecznie wg mnie, na pewno z tym pomotali a nie wiadomo jak bedzie ostatecznie
https://www.rp.pl/podatki/art18989341-malzonkowie-moga-stracic-na-polskim-ladzie
@93michu93: Nie musisz. Po prostu w firmie widzą ze masz > 85k rocznie więc gdybyś rozliczał się sam to wpadłbyś w wyższy próg i jeśli będą brać zaliczki z niższego to na koniec dostaniesz sporą niedopłatę. Stąd sugestia, że mogą brać wyższe zaliczki.
masz dwie opcje:
- płacisz teraz większe zaliczki i w picie masz nadpłatę
- płacisz niższe i w picie masz