Wpis z mikrobloga

libreoffice

@uefaman: dać sobie spokój z nim i korzystać z Google Dokumenty, SoftMaker FreeOffice, SoftMaker Office albo nawet Office Web Apps.
  • Odpowiedz
@uefaman: u mnie przejscie na linuksa zawsze blokował właśnie office. Różne wersje testowałem, najlepszy był libre ale i tak nie do konca.

W koncu przeszedlem na office365 i na linuksie od 2 tyg siedze. Raczej jest ok, wszystko dziala.

Ciekawostka: jakiś opensource klient RDP działa lepiej niż ten windowsowy :D
  • Odpowiedz
Czy w 2021 roku Linux może z powodzeniem zastąpić Windows 10 na desktopie?

@uefaman: Ja zastąpiłem w latach 90. Czy to oznacza tak?

Czy libreoffice nadal
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@uefaman: może, nawet powiedziałbym że używa się tego dużo przyjemniej niż Windows, w końcu nie muli interfejs na komputerze za 12k i działa mi drukarka.. co do office to j/w używaj webowych wersji i nie ma problemu.
  • Odpowiedz
@uefaman @molksiazkowy1111

To MS Office jest syfem nietrzymającym się standardów i stąd rozjeżdżanie się ich dokumentów w innych aplikacjach. To M$ wszędzie wciska te swoje #!$%@? rozwiązanie chmurowe i abonamenty, a w zamian z każdą wersją daje aplikacje działające wolniej i z bardziej zasranym interfejsem.

Polecam spiąć poślady, zmienić sposób pracy i po prostu zmigrować się całkowicie na Libre Office. Będzie taniej, stabilniej i na dłuższą metę bezpieczniej.
  • Odpowiedz