Wpis z mikrobloga

Pytanie o robot sprzatajacy Xiaomi Mi Robot Vacuum Pro - czy da sie wybrac dwa osobne tryby sprzatania - jeden z mopowaniem tylko po podlogach (omijajac dywany), a drugi bez mopowania razem z dywanami? Pewnie da sie ustawic jakies wirtualne sciany, ale czy da sie wybrac ktora wersje ma wybrac? Jak ogarnac to mopowanie zeby nie moczyc dywanow?
#xiaomi #robotsprzatajacy #roboty
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OLLEKS: Nie moge tego znalezc. Ta opcja jest ukryta? Na glownym ekranie mam 3 kropki i tam jedynie pokrewne opcje to „area monitor” albo „virtual wall/restricted area”.
  • Odpowiedz
@Sajmon_szy: ja mam kilka urządzeń Xiaomi. Apka Xiaomi Home na iOS , z urządzeń wybieram odkurzacz i wybieram. Nic ukrytego. Apka po polsku. Spróbuj restricted area i tam zaznacz. Kwestia czy zapisze jako osobną mapę.
  • Odpowiedz
@oddawaj_kasztana: imo mop nie ma sensu. Odkurzanie super, nie gubi się, dywany bez problemu. Widać po zbiorniczku że sporo kurzu zbiera z teoretycznie czystego mieszkania. To co mi szczególnie przeszkadza to brak możliwości ustawienia dwóch map, np. jednej dla mopowania z wyłączeniem dywanów, a drugiej dla odkurzania z wszystkim. Za każdym razem jak mopuję musze ustawiać strefy zakazane dla mopowania a potem je kasować jak odkurzam. Chyba że nie znalazłem
  • Odpowiedz