@Dorianek: Tak, racja lepsze niz cirro. Zapomnialem powiedziec ze w ostatecznosci jak ma sie slabe pomidory to mozne je doslodzic cukrem. Do tego makaron penne nie rigatoni
@fiir: Pierdzielenie, właśnie polskie pomidory zjadają smakiem te włoskie z puszki. Oczywiście mam tu na myśli takie wyhodowane u siebie, bo te z supermarketu to się do niczego nie nadają.
* 300 g mielonej wołowiny * 150 g Pancetty( jak nie masz może być drobno pokrojony boczek) * 50 g marchewki * 50 g selera naciowego * 1 cebula * 300 g obranych pomidorów bez skóry
@SaintWykopek całego przepisu Ci nie dam bo mi się nie chce pisać ale ostanio odkryłem, że połączenie ostrej papryki wędzonej i odrobiny sosu rybnego robi robotę w spaghetti, spróbuj kiedyś dodać
@K-S-: Kupisz domowe pomidory w sklepie? Do tego zadne polackie psiary nie maja nawet startu do san marzano DOP, tylko w tym kraju nikt nie kupi pomidorow za 25pln/kg
@SaintWykopek Ja robię z samym przecierem, mięsem i przyprawami. Kiedyś zrobiłem tę fifarafa wersję z selerem, marchewką, winem i długim gotowaniem i nie widziałem dużej różnicy więc nie ma sensu
2 łychy oliwy na patele. Wrzucamy: /1 cebul krojony w paski, /2 marchewy średnio duże starte na tarce, /1 ząbek czosnku. Kilka minut smażenia i dorzucamy mięcho wołowe typu lydl 400g. Po usmażeniu mięsa wlewamy mleko tak do równego lub ciut poniżej zawartości patelni. Czekamy aż się wygotuje i wlewamy passate. I tak to sobie wszystko bulga 1,5-2 godziny. Na koniec 1 łyżeczka soli, 1,5 cukru i peper wg uznania. Piona!
#gotujzwykopem #gotowanie #kuchnia #jedzenie
Podbijam jeszcze carbonarą z tego samego kanału
RIP Pan Antonio (╯︵╰,)
* 150 g Pancetty( jak nie masz może być drobno pokrojony boczek)
* 50 g marchewki
* 50 g selera naciowego
* 1 cebula
* 300 g obranych pomidorów bez skóry
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
- wykopek prosi o najlepszy sos do spaghetti
- komentarze: KUURWA POLSKIE POMIDORY TO GÓWNO A TAK W OGÓLE TO NIE UŻYWAJ SPAGHETTI, POZDRAWIAM
wykop w pełnej krasie xD
Komentarz usunięty przez autora
/1 cebul krojony w paski,
/2 marchewy średnio duże starte na tarce,
/1 ząbek czosnku.
Kilka minut smażenia i dorzucamy mięcho wołowe typu lydl 400g. Po usmażeniu mięsa wlewamy mleko tak do równego lub ciut poniżej zawartości patelni. Czekamy aż się wygotuje i wlewamy passate. I tak to sobie wszystko bulga 1,5-2 godziny. Na koniec 1 łyżeczka soli, 1,5 cukru i peper wg uznania. Piona!