Wpis z mikrobloga

jak ustawic ten slider od #hdr zeby bylo fajne hdr? to ma byc mniej wiecej na srodku czy sciagniete w lewo? (w sumie to dziala jak zwykly pasek jasnosci ekranu wiec nie kumam ocb)

druga sprawa jest taka ze na YT nie moge wlaczyc jakos tego hdr'a - to przez to ze moj ekran ma tylko hdr10? YT koduje w jakims innym standardzie? bo z tego co wiem netflix tylko w dolby vision - to mnie dyskwalifikuje?
thuia - jak ustawic ten slider od #hdr zeby bylo fajne hdr? to ma byc mniej wiecej na...

źródło: comment_16335330127K0ZkWNxP1E2wqwixrwr3q.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vasek: samsung ur55 - juz wyczailem ze hdr z youtube nie dziala mi na firefoxie ale na chromie juz tak, wiec spoko, jeszcze netflixa musze obadac czy taki sam case..
  • Odpowiedz
@Vasek: teoretycznie nie jest to taki prawdziwy HDR na wypasie bo nie spelnia normy, chociaz 300 to zdaje sie minimu wymagan wiec łapie się? ale jednak roznice widac znaczna, narazie udalo mi sie to odpalic w grach i YT, netflix chyba odpada - obsluguje najwyrazniej tylko standard dolby vision ktorego z kolei moj monitor nie ogarnia
  • Odpowiedz
@thuia: Nie no, jasne. Windows natomiast jest bardzo problematyczny, jezeli chodzi o HDR. Zresztą tutaj za bardzo nie ma gdzie go pokazywać i tak :v
  • Odpowiedz