Aktywne Wpisy
Salido +789
Minął 1. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
3 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
3 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
0 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 3 wypadkach zginęły w sumie 3 osoby.
W poprzednim roku statystyki po 1. dniu wakacji wyglądały
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
3 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
3 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
0 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 3 wypadkach zginęły w sumie 3 osoby.
W poprzednim roku statystyki po 1. dniu wakacji wyglądały
Vezz +522
#mecz
Najwieksza beka i tak z fanow siatkowki, ktorzy nagle wyrośli jak grzyby po deszczu. Sluchajcie, ludzie maja #!$%@? w ten wasz sport. Nawet jakby Polska wygrywała każde mistrzostwa swiata to i tak kazdy bedzie miec ten sport w dupie. Podbeskidzie Vs GKS Tychy w 1 lidze budzi wiecej emocji niz jakikolwiek final tego waszego smiesznego sportu.
Poza tym nawet wiekszosc z was nie jest fanami siatkowki, tylko odpala wiekszy turniej gdzie
Najwieksza beka i tak z fanow siatkowki, ktorzy nagle wyrośli jak grzyby po deszczu. Sluchajcie, ludzie maja #!$%@? w ten wasz sport. Nawet jakby Polska wygrywała każde mistrzostwa swiata to i tak kazdy bedzie miec ten sport w dupie. Podbeskidzie Vs GKS Tychy w 1 lidze budzi wiecej emocji niz jakikolwiek final tego waszego smiesznego sportu.
Poza tym nawet wiekszosc z was nie jest fanami siatkowki, tylko odpala wiekszy turniej gdzie
Mirki chciałbym tanim kosztem zmienić tę dziwną manetkę w tribanki na legitną klamkomanetkę. Czego szukać na olx/allegro? Może da się nie wiem do 300-400 zł znaleźć jakiś inny napęd przy okazji zmiany klamkomanetki zmienić też to?
Wszystko będzie pasować i nie muszę się martwić? powiedzmy kupuję i daje do serwisu żeby wymienili
Polecam temat https://forum.szajbajk.pl/topic/5200-triban-100-commuter-gravel-pierwszy-baranek/
No i klamki są już tam sprzedane a były pewnie droższe niż cała reszta
Masz 7s tył więc klamkę musisz mieć 7 lub 8 biegową (bo o ile pamiętam są kompatybilne). Np taką:
https://allegro.pl/oferta/shimano-claris-st-r2000-klamkomanetka-prawa-8rz-7072792211
Wtedy wymieniasz samą klamkę i tyle
z tego co czytałem na różnych forach to najtańszą opcją byłby zakup tylko prawej klamkomanetki Microshift albo jakiejś używanej z grupy Claris.
Podepnę się do tematu: czy są jakieś siedmiorzędowe kasety (chyba 11-34), dzięki którym można by było mieć bardziej miękkie przełożenia na podjazdach (ale
A koło jest do wymiany bo T100 ma nakręcany wolnobieg, więc nawet zmiana na 8s to zmiana koła
Za 150 zł + paczkomat mogę oddać. W gratisie pancerze, linki, te końcówki do pancerzy i linek.
Opłacalne? Nie wiem, ale kto się zabroni @FranzDarwin: trochę zabawić( ͡° ͜ʖ ͡°) 1x11 za ~2000 brzmi dość atrakcyjnie jak na dzisiejsze realia.
@kuraku: prawdopodobnie z przodu zmienić 1 blat - blaty do 11s są inne i węższe niż do 7s, podejrzewam że na Tribanowym blacie łańcuch 11s by nie podziałał. Znaczy nie wiem, ale tak sądzę.
Poza tym czy T100 ma wymienne blaty czy też trzeba całą korbę zmieniać?
Bazując dalej na częściach z Ali dochodzi ewentualnie w granicach 200zł za suport i korbę( ͡° ͜ʖ ͡°) Kwestia dobrania właściwych szerokości itd.
Nie gwarantuję, że to się uda, ale jeśli tak, to OP będzie miał satysfakcję.
@kuraku: no akurat rolki w ogniwach łańcuchów 9s-12s mają ponoć tę samą szerokość (a w 5s-8s są szersze) więc to może być możliwe. Może komfort przerzucania blatów ma gorszy, ale jeździ.
Chodzi po prostu o to, że jak OP się rozpędzi z wymienianiem wszystkiego, to zbierze mu się kwota wystarczająca na lepszy rower, a zostanie z ulepem na ramie T100 ¯\_(ツ)_/¯