Wpis z mikrobloga

Dostalem oferte przeprowadzki z Wroclawia do #francja w Polsce mam swoje mieszkanie, auto i jako-taka prace. Chcialbym stad s--------c, gdyz marzy mi sie zdobycie drugiego obywatelstwa ktoregos z krajow zachodnich + irytuja mnie moi krajanie, w-----a mnie zlosliwosc, cwaniactwo, chamstwo Polakow i tym podobne nasze cechy narodowe. Chcialbym zrobic sobie prawko c+e i jezdzic jak nie we Francji (podobno Teraz z tym ciezko) to w innym zachodnim kraju - jak myslicie czy warto?
#emigracja #pracbaza #polonia
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TrinityBomb: Oczywiście ze warto będziesz bardziej zachodni a wiadomo lepiej być zachodnim obywatelem niż wschodnim poza tym wiadomo chamstwo i cwaniactwo Francuzów łatwiej znieść niż chamstwo i cwaniactwo Polaków. Ogólnie same plusy z takiej przeprowadzki na zachód
  • Odpowiedz
w-----a mnie zlosliwosc, cwaniactwo, chamstwo Polakow i tym podobne nasze cechy narodowe.

@TrinityBomb: ej, ale wiesz że to naturalne cechy ludzi wszędzie na tej planecie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Byłeś kiedyś za granicą?
  • Odpowiedz
@Paula_pi: wiem ze wszedzie sa ludzie zli, ale patrzac np na Ukraincow to ciezko znalezc drugi narod, ktory tak bardzo lubi sie wykorzystywac w swoim panstwie, wydaje mi sie ze Polacy maja tak samo...

Wybralem Francje bo chce uniknac Polonii i najlepiej wmiksowac sie w inne narodowosci
  • Odpowiedz
  • 1
@TrinityBomb Moim zdaniem warto, ale zastanów sie czy akurat do Francji. Tuż pod Wrocławiem masz Niemcy, gdzie jest dużo fajniej :) Austria tez niedaleko.
  • Odpowiedz
@PiotrFr: orientujesz się może jak wygląda życie na północy Francji? Bezpieczeństwo, mentalność ludzi, koszty wynajmu plus minus, dostępność prac nie wymagających konkretnych umiejętności?
  • Odpowiedz
@SpaceMonkey: na północy to średnio trochę się orientuje. Tzn zależy w jakiej północy. Bretania spoko, spokój i dużo roboty, Normandia dość podobnie. Dalej na wschód go nie wiem.
Generalnie wszędzie są mocne braki i chętnie biorą kogoś nawet do przyuczenia byle tylko chciał pracować. Gorzej z językiem
  • Odpowiedz