Wpis z mikrobloga

Dokładnie czternaście lat temu na deszczowym torze Fuji doszło do jednej z najlepiej pamiętanych starć Roberta Kubicy w Formule 1. Wtedy to zmierzył się z Felipe Massą na ostatnim okrążeniu, w walce o 6 pozycję.

#abcf1 #f1 #onboardf1 #kubica
jaxonxst - Dokładnie czternaście lat temu na deszczowym torze Fuji doszło do jednej z...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jaxonxst: zawsze podoba mi się w tej walce, że każde kolejne wypchnięcie jest coraz bardziej bezczelne i chamskie i to ostatnie jest już na zasadzie "wpy*ierdalaj z tego toru śmieciu" i Kubica do końca pilnuje, żeby nie zostawić nawet centymetra na wyjściu na prostą xD do tej pory nie wiem jak Massa go jeszcze wyprzedził wracając na tor przez trawę. Coś pięknego (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@renkaboga: I słychać jak bardzo ta kontrola trakcji interweniuje. Przyznam szczerze, że mam zielonego pojęcia jak w takich warunkach da się jeździć bez kontroli trakcji, wydaje się to dla mnie poza ludzkimi możliwościami.
  • Odpowiedz
@jaxonxst: Najlepszy pojedynek jaki widziałem w F1, ta agresja na torze w połączeniu z warunkami robią niesamowitą robotę.

Pamiętam, gdy oglądałem to po raz pierwszy, chyba ze 3 razy myślałem sobie "no to po ptakach, odjechał mu", a tu cyk, nagle Robercik wyskakuje zza winkla xD
  • Odpowiedz
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni, @piochux, @TeselACC Jednak nie dam rady. Mam praktyki studenckie, gdzie pracuje przy tekstach 6 godzin dziennie (fajna sprawa, bo nabieram sporo doświadczenia), ale to za bardzo absorbuje czas. Nie chcę wrzucać powitalnego wpisu tylko po to, by nie mieć czasu na prowadzenie. Dlatego chyba najlepszym okresem będzie koniec października: kiedy zakończe praktyki, a semestr (zaczynam od listopada) się nie rozkręci na dobre. Wtedy znajde odpowiednio dużo
  • Odpowiedz