Wpis z mikrobloga

Siemka,
1. Gdzie mógłbym wypożyczyć samochód typu minicamper? Głównie zależy mi po prostu na kuchence i jakimś stoliku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2. Gdzie mógłbym wypożyczyć zwykły samochód (4x4 mi niepotrzebny, objazdówka po głównych atrakcjach z łatwym dojazdem)

Jakieś rady w tej kwestii? Wyjazd 7-14.10.
Pozdrawiam

#podrozujzwykopem #podroze
#islandia
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tigermass: wiesz, niektórzy są sprytniejsi i ich macki sięgają szerzej, niż do wyników z gugla :)
natomiast spodziewałem się takiego komentarza, nie zaskoczyłeś mnie :)
Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@w00nski: ale co tu ma spyrt? Możesz się oglosic na grupach polakow moze ktos a Ci prywatnie wypozyczy. Chodzi Ci zeby jak najtaniej leciec? Mi się udało za 600zl przelot, jedzenie, paliwo i auto ogarnac(4 dni wycieczki w tym 3 dni auto)
  • Odpowiedz
@w00nski: 5 osób, samolot 170zl w 2 strony, zamierasz wódkę i fajki i wtedy z tego bylo chyba 500zl, wiec juz 320zl masz zarobku na locie. Makarony i inne suche rzeczy sa tam na poziomie cen z polski. Jedzenie odgrzewalismy w cieplych źródłach, mięso z Polski w plecak. Na żarcie w islandii okolo 200zl reszta to auto i paliwo. Dałoby sie taniej, bo bralismy toyote taka wielka na 7 osob
Tigermass - @w00nski: 5 osób, samolot 170zl w 2 strony, zamierasz wódkę i fajki i wte...

źródło: comment_16327424160J9Ve6fDAQq7VxMfNxiK1K.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Tigermass: no spoko, może i bym wziął te trunki, ale komu to potem opchnąć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Makarony i inne suche rzeczy sa tam na poziomie cen z polski
Serio? Przeglądałem te wszystkie poradniki, to pisali że kilo ryżu (albo i pół) za dychę bodajże. Chleb 15zł, etc
  • Odpowiedz
@w00nski: ja bralem makarony, fasole z sosem pomidorowyn z puszki itp i wychodzilo tanio. Mięso i uzywki maja kosmiczne ceny.
Komu? Trzeba sie ogłosić na grupie Polaków na fb, ze lecisz wtedy i bedziesz tam o tej i ktos sie pewnie znajdzie, zależy ile zawołasz. Ja chyba wtedy leciałem w okresie przedświątecznym to dostalem wyższa oferte, bo koles sam sie zgłosił, ze przyjedzie nawet po to na lotnisko xD
  • Odpowiedz
@w00nski No np litr Wyborowej na lotnisku to 40 zł bodajże, a na Islandii sprzedajesz za 6000 lekko, to jest około 200 zł. Fajki karton Marlboro na lotnisku chyba ze 140 zł, sprzedasz lekko za 8000-9000, to jest koło 250-300 zł. Wódę bierz bez zastanawiania się.
  • Odpowiedz